Mercimek köftesi yapmanın püf noktaları nelerdir? Hem doyurucu hem de lezzetli olan bu köfteyi evde kolayca nasıl yapabileceğinizi anlatıyoruz. İster öğle ister akşam yemeği, mercimek köftesi her zaman iyi bir seçim!

Ev yapımı mercimek köftesi ile misafirlerinizi şaşırtmaya ne dersiniz? Bu yazımızda, tam kıvamında mercimek köftesi yapmanın sırlarını sizinle paylaşıyoruz. İşte mükemmel köfte için gerekli adımlar ve ipuçları.

Mercimek köftesi, Türkiye'de uzun yıllardır sevilen ve tercih edilen bir lezzettir. Bu tarifi evinizde deneyerek, geleneksel Türk yemeğini modern bir dokunuşla sunabilirsiniz. İşte mercimek köftesi yapmanın en pratik yolları.

Tam Kıvamında Mercimek Köftesi Tarifi

Malzemeler

1 su bardağı kırmızı mercimek
1,5 su bardağı ince bulgur
3 su bardağı su
1 adet kuru soğan
5 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı salça (biber ve domates karışık kullanabilirsiniz)
yarım demet maydanoz
4-5 dal taze soğan
tuz
pul biber
karabiber
kimyon

Tam Kıvamında Mercimek Köftesi Nasıl Yapılır?

Mercimeği yıkayıp uygun bir tencereye alın ve üzerine 3 su bardağı suyu ekleyerek ocağa alın.
Bir taşım kaynadıktan sonra altını en kısık ateşe alın ve mercimek şişene kadar arada karıştırarak pişirin.
Pişen mercimeğin içine bulguru ekleyip karıştırın, hem ocağın altını hem de tencerenin kapağını kapatarak yarım saat kadar bulgurun şişmesini bekleyin.
Bu arada bir tavaya sıvı yağ ekleyin ve kuru soğanı ince ince doğrayın. Soğan biraz kavrulduktan sonra salçayı ekleyin ve 2-3 dakika daha kavurduktan sonra altını kapatın.
Hazır olan mercimek harcını derin bir kaba alın, tuzu ve baharatları ekleyin. Üzerine kavurduğumuz salçalı sosu ekleyip güzelce karıştırın veya soğumasını bekleyerek elle yoğurun.
Taze soğanı ve maydanozu ince ince kıyıp üzerine ilave edin ve tekrar güzelce yoğurun.
Elinizi sık sık ıslatarak köftelerin şeklini verin. İsterseniz sade olarak veya marul içine sarıp limon ve nar ekşisi ile birlikte de servis yapabilirsiniz.

Her defasında mükemmel: Asla Kuru Olmayan Revani tarifi Her defasında mükemmel: Asla Kuru Olmayan Revani tarifi

Mercimek köftesi, geleneksel ve modern sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Bu tarifle, hem sağlıklı hem de lezzetli bir alternatif sunarken, misafirleriniz ve aileniz için de enfes bir seçenek oluşturabilirsiniz. Malzemeleriniz hazırsa, şimdi mercimek köftesi yapmanın tam zamanı!