Ev yapımı bir tatlı düşünün ki, hem yapımı kolay hem de lezzetiyle herkesi mest ediyor: Şekerpare! Bu tarif, tatlı krizlerinizin kurtarıcısı olacak.

Anne eli değmiş gibi nefis şekerpareler yapmaya ne dersiniz? Bu kolay ve leziz tarif, evde tatlı yapmanın keyfini çıkarmanız için her adımıyla yanınızda.

Mis gibi ev yapımı şekerpare ile mutfağınız tatlandırın. Bu adım adım tarif, herkesin beğenisini kazanacak ağızda eriyen şekerpareler yapmanızı sağlayacak.

ŞEKERPARE TARİFİ

MALZEMELER

Pastanelere meydan okuyun: Herkesin peşinde koştuğu Alman Pastası tarifi Pastanelere meydan okuyun: Herkesin peşinde koştuğu Alman Pastası tarifi

HAMURU İÇİN GEREKLİ MALZEMELER:

4 su bardağı un
2 adet yumurta
2 çay bardağı toz şeker
2 çay bardağı zeytinyağı
1 paket kabartma tozu

ŞERBETİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER:

3 su bardağı şeker
3 buçuk su bardağı su
3 damla limonun suyu

TARİF

Öncelikli olarak hamuru için verilen malzemelerle kıvamlı bir hamur elde etmemiz gerekiyor. Bu hamurun kulak memesi dediğimiz kıvamda olması gerekli.
Hamurdan bezeler koparıp şeklini veriyoruz. Yağlanmış tepsiye dizip önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Şerbeti de verilen ölçüler de hazırlayıp hafif soğumuş şekerparelerin üzerine döküyoruz. Şerbetin sıcak olmaması şekerparenin hamurlaşmaması için önemli.

Evde şekerpare yapmak, bu tarifle artık çok daha kolay ve lezzetli. Misafirleriniz ve aileniz için özel bir tatlı hazırlamak istediğinizde, bu kolay ve pratik tarif imdadınıza yetişecek. Ağızda eriyen bu lezzet, Türk mutfağının tatlı geleneğini mutfaklarınıza taşıyacak. Şimdi elinize malzemeleri alın ve bu tatlı serüvenine başlayın. Herkesin bayılacağı şekerparelerle, tatlı sohbetlerin tadını çıkarın!

Editör: Haber Merkezi