Davet sofralarınıza yakışır, lezzetiyle unutulmaz anlar yaratacak kalburabastı tarifi arıyorsanız, doğru yerdesiniz. Bu tarif ile kalburabastının püf noktalarını öğrenerek, misafirlerinizi mest edeceksiniz.

  1. Geleneksel tatlılar arasında özel bir yere sahip olan kalburabastı, lezzetiyle herkesi büyüleyecek. Bu kolay ve pratik tarif ile kalburabastıyı evinizde yapabilir, özel günlerinizi tatlandırabilirsiniz."

  2. Kalburabastı, misafirlerinize sunabileceğiniz şık ve lezzetli bir tatlı seçeneği. Bu rehberle, adım adım kalburabastı yapımını öğrenecek ve sofralarınıza tatlı bir dokunuş ekleyeceksiniz.

MALZEMELER

120 gram oda sıcaklığında tereyağı (8 yemek kaşığı)
2 yemek kaşığı yoğurt
1/2 çay bardağı sıvı yağ
4 su bardağı un
1 çay bardağı irmik
1 tatlı kaşığı karbonat
3-4 damla limon

Şerbeti için:

Herkes bu tarifi arıyor: Damak çatlatan Kardelen Tatlısı tarifi Herkes bu tarifi arıyor: Damak çatlatan Kardelen Tatlısı tarifi

2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

İçi için:

120 gram ceviz içi

Servisi için:

2 yemek kaşığı toz Antep fıstığı

TARİF

Öncelikle şerbeti hazırlayın. Şeker ve suyu karıştırarak kaynamaya bırakın, kaynadıktan sonra limon suyu sıkarak kısık ateşte 10 dakika kadar kaynatmaya devam edin. Ardından ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
Tatlı için, un hariç bütün malzemeleri bir araya getirin ve güzelce karıştırın.
Karbonatın üzerine limonu sıkın ve köpürmesini sağlayın.
Azar azar unu ilave edin. Kıvamına göre 3,5-4 su bardağı kadar alacaktır.
Ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun.
Cevizden biraz daha büyük olacak şekilde parçalar koparın ve yuvarlayın. İsterseniz süzgeçte ya da kesme aparatının üzerine bastırarak şekil almasını sağlayın.
Cevizi ortasına koyarak nazikçe birleştirin.
Fırın tepsinize dizin, önceden ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar 25- 30 dakika pişirin.
Fırından çıkınca sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün. Şerbeti iyice çekince servis edin.

Kalburabastı tarifi ile tatlı sofralarınızı şenlendirdiniz. Bu lezzetli ve pratik tarif, geleneksel tatlılarımızdan kalburabastının nasıl mükemmel bir şekilde hazırlanacağını adım adım gösterdi. Artık bu eşsiz lezzeti dilediğiniz zaman kolayca hazırlayabilir, özel günlerinizi ve misafirlerinizi tatlandırabilirsiniz. Deneyen herkese afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi