Misafirlerinize sunabileceğiniz pratik ve lezzetli bir tarif arayışındaysanız, fellah köftesi mükemmel bir seçenek. Hem kolay hazırlanışı hem de doyurucu oluşuyla, sofralarınızın yıldızı olmaya hazır.

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan fellah köftesi, evde kolayca hazırlayabileceğiniz bir tarif ile sofralarınıza konuk oluyor. Bulgurun sağlıklı dokunuşu ve baharatların lezzet kattığı bu yemeği denemeden geçmeyin.

Evde fellah köftesi yapmak, Anadolu'nun sıcak lezzetlerini mutfaklarınıza taşımanın en güzel yollarından biridir. Bu tarif, hem pratik hem de oldukça lezzetli bir alternatif sunuyor.

Fellah Köfte Tarifi

Malzemeler

1,5 su bardağı köftelik bulgur
1,5 su bardağı kaynamış su
2 yemek kaşığı irmik
3 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz
Nane
Karabiber
Pulbiber

Fırından çıkar çıkmaz bitiyor: Kıyır kıyır Mayasız Çatlak Poğaça tarifi Fırından çıkar çıkmaz bitiyor: Kıyır kıyır Mayasız Çatlak Poğaça tarifi

Sosu için;

1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 adet domates rendelenmiş (ben konserve kullandım)
Karabiber
Tuz
Pulbiber
Zeytinyağı
Maydanoz

Fellah Köfte Tarifi

Bulguru kaynamış su ile ıslatalım 10-15 dk bekletelim.
Yumuşayınca diğer tüm malzemeler ilave edelim ve yoğuralım.
Elimizi ıslatalım hamurdan fındık boyutundan alalım yuvarlayıp parmağımızla ortasına bastıralım unlanmış tepsiye dizelim.
Tencerede kaynayan suya köftelerimizi ekleyip yumuşayana kadar pişirelim. (10-15 dk).
Sos için ayrı bir tavaya yağ, salçaları alalım iyice karıştıralım sonra sarımsağı ezelim domatesi ilave edip karıştıralım.
Ardından kaynayan köftemizi ve kıydığımız maydanozları ilave edelim karıştıralım.

Fellah köftesi, bulgur ve baharatların mükemmel uyumu sayesinde, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Ev yapımı bu tarif ile misafirlerinize ve ailenize Anadolu'nun sıcak dokunuşunu sunabilir, sofralarınızı lezzetli ve pratik bir seçenekle zenginleştirebilirsiniz. Bu kolay ve doyurucu tarifi mutlaka deneyin, mutfakta geçireceğiniz zamanın keyfini çıkarın. Afiyet olsun.

Editör: Haber Merkezi