Herkes bu Enginar Dolmasını konuşacak: İşte mükemmel tarif Herkes bu Enginar Dolmasını konuşacak: İşte mükemmel tarif

Misafirlerinize sunabileceğiniz en leziz ve en pratik tariflerden biri olan peynirli büzgü börek, sofralarınızın yıldızı olmaya aday. İşte adım adım yapılışı...

Çay saatlerinizi ve kahvaltılarınızı zenginleştirecek peynirli büzgü börek, gösterişli sunumuyla göz dolduruyor. Bu leziz tarif, herkes tarafından sevilecek.

Pratik, lezzetli ve gösterişli bir tarif arayanların imdadına yetişen peynirli büzgü börekler, çat kapı gelen misafirler için de ideal. Bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

Malzemeler:

3 adet yufka
½ çay bardağı sıvıyağ
300 gr koyun peyniri
½ demet maydanoz
1 adet yumurta akı
2 adet yumurta sarısı

Yapılışı:

Peynir, maydonoz ve yumurta akını bir kapta karıştırın.
Yufkayı dörde bölün, her bir parçasını sıvıyağ ile yağlayın.
Üçgen yufkanın alt kısmından başlayarak ucuna kadar oklavaya sarın ve kenarlarından büzüştürün.
Oklavayı yufkadan dikkatlice çıkarın ve iki ucunu birleştirerek ortası çukur bir yuvarlak yapın.
Yufkaları tepsiye dizin birleşim yerlerine kürdan batırarak destekleyin.
Ortasına peynirli harçtan koyun.
Kenarlarına yumurta sarısı sürün.
180 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.

Peynirli büzgü börekler, kahvaltı ve 5 çaylarınızın vazgeçilmezi olacak. Hem kolay hem de lezzetli bu tarifle, misafirlerinizden tam not alacaksınız. Tarifimizi deneyerek, sofralarınızı şenlendirin ve çay saatlerinizi unutulmaz kılın. Bu eşsiz lezzeti denemek için daha fazla beklemeyin!

Editör: Haber Merkezi