Sarıyer böreğini baklavalık yufka kullanarak yapmanın sırlarını açığa çıkarıyoruz. Hem pratik hem de lezzetli bu tarif, herkesin yapabileceği türden.

Börek yapmanın pek çok yolu var ancak baklavalık yufka ile Sarıyer böreği yapmak, lezzet anlamında çıtayı bir adım daha yükseltiyor. İşte bu muhteşem lezzetin sırları.

Hızlı ve pratik: Airfryer ile az yağlı Anne Köftesi tarifi Hızlı ve pratik: Airfryer ile az yağlı Anne Köftesi tarifi

Ev yapımı böreklerin vazgeçilmezi Sarıyer böreği, baklavalık yufka ile birleşince ortaya çıkardığı lezzetle, tüm dikkatleri üzerine çekiyor. Bu özel tarifi denemeye hazır olun.

MALZEMELER

15 adet baklavalık yufka
100 gram kıyma
1/2 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Bir yemek kaşığı çam fıstığı
Bir yemek kaşığı kuş üzümü
Bir çay kaşığı karabiber
Bir tatlı kaşığı tuz

İçi ve üzeri için:

75 gram eritilmiş tereyağı
Bir fincan süt
3/4 su bardağı zeytinyağı

HAZIRLANIŞI

Zeytinyağı derin bir tavanın içine alın ve kıymayı kavurmaya başlayın. Kıymanın hemen ardından soğanları ilave edin.

Çam fıstığı ve kuş üzümlerini de ekledikten sonra baharatlarını katın ve birbirleriyle soteleyin. İçi ve üzeri için hazırlayacağınız karışım için zeytinyağını, erittiğiniz tereyağını ve sütü bir kabın içine aktarın ve çırpıcıyla çırpın.

Yufkalardan 5 tanesini üst üste dizerek her katına hazırladığınız karışımdan sürün. En üst katına kıymalı harcı ekledikten sonra kıvırarak sarın.

Üzerine de karışımı sürün ve 180 derecelik fırında 20 dakika pişirin.

Evde Sarıyer böreği yapmanın tadını baklavalık yufka ile çıkarmak, mutfakta geçirdiğiniz zamanın değerini artırıyor. Pratik, lezzetli ve herkesin beğenisini kazanacak bu tarif, mutfakta geçirdiğiniz zamanı daha keyifli hale getirecek. Sarıyer böreği yapımı ile ilgili bu detaylı rehber, sizi mutfakta yeni lezzetler keşfetmeye davet ediyor. Şimdi deneme zamanı!

Editör: Haber Merkezi