Misafirlerinize sunmak için ideal, ağızda dağılan bir tatlı arıyorsanız, limonlu revani tam size göre. Hem gelenekselin içinde yeniliği barındıran bu tarif, tatlı sofralarınızın yıldızı olmaya aday.

Limonun asil ve ferahlatıcı lezzeti, irmiğin eşsiz dokusuyla birleştiğinde ortaya çıkan enfes bir tatlı: Limonlu revani. Bu tarifle tatlı anlarınız daha da özel hale gelecek.

Klasik revaniden sıkılanlar için limonlu revani, mutfakta yaratıcılığınızı konuşturmanız için harika bir fırsat. İşte adım adım kolayca hazırlayabileceğiniz bir limonlu revani tarifi!

Malzemeler

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 kahve fincanı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya ya da şekerli vanilin
1 adet limonun kabuğu ve yarım limon suyu
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 adet limonun suyu

Hazırlanışı

3 adet yumurtayı derin bir kabın içerisine kırın. Üstüne 1 su bardağı toz şekeri ilave edin. Bu iki malzemeyi mikser yardımı ile 3 ya da 4 dakika boyunca iyice çırpın. Ardından karışıma 1 su bardağı yoğurdu, 1 su bardağı sıvı yağı ve yine 1 su bardağı irmiği ekleyerek çırpmaya devam edin. Ancak bu noktada malzemeleri hep aynı yönde çırpmaya özen gösterin.

Pastaneleri aratmayacak tarif! Kıtır kıtır Tuzlu Kurabiye tarifi Pastaneleri aratmayacak tarif! Kıtır kıtır Tuzlu Kurabiye tarifi

1 kahve fincanı un ile 1 çay kaşığı kabartma tozunu bir elek ile eleyin. Sonrasında tüm malzemelerin çırpıldığı kabın içine ekleyin. Bu şekilde tekrar çırpmaya devam edin. 1 adet limonun kabuğunu iyice rendeleyin ve limonun yarısının suyunu sıkın. Bu malzemeler ile birlikte 1 paket vanilyayı ya da şekerli vanilini de kabın içine ekleyerek karıştırın.

Revani karışımını yayvan ve dikdörtgen bir pişirme kabının içine dökün. Önceden ısıtılmış bir fırında yaklaşık 170 derecede 40 dakika boyunca pişirin. Limonlu revani tatlısı pişerken tatlının şerbetini hazırlayın. 2 su bardağı suyu bir tencereye koyun ve üstüne 2 su bardağı toz şeker ile 1 adet limonun suyunu ilave edin. Bu şekilde malzemeleri iyice kaynatın. Revani tatlısı fırından çıktıktan sonra bir süre ılımasını bekleyin. Tatlı ılık hale geldikten sonra hala kaynar vaziyette olan şerbeti tatlının üstüne dökün.

Püf Noktası

Limonlu revani tatlısının iyice pişmesi için fırındayken ilk 30 dakika boyunca fırının kapağını açmamalısınız.Tatlının şık bir sunumu olması için her bir dilimin üstüne fıstık taneleri batırabilir ya da serpebilirsiniz.

Limonlu revani, hem göz alıcı sunumu hem de ferahlatıcı lezzeti ile her türlü sofranın gözdesi olacak. Bayramlarda, özel günlerde ya da sıradan bir günün tatlı kaçamağında bu tarif, her zaman için mükemmel bir seçim. Limonun verdiği o eşsiz tazelikle, revani tatlısının bu versiyonu, tatlı anılarınıza yeni bir tat katmaya hazır. Şimdi mutfakta bu lezzetli tatlıyı hazırlama zamanı!

Editör: Haber Merkezi