Ispanaklı börek severler, buraya! Size, mutfağınızda sanat eseri yaratabileceğiniz, ıspanaklı gül böreği yapmanın tüm püf noktalarını anlatacağım. Bu tarifle, ev yapımı böreğin ne kadar lezzetli ve pratik olabileceğini göreceksiniz.

Geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan ıspanaklı böreği, bu kez gül şeklinde yapmaya ne dersiniz? El açması ıspanaklı gül böreği tarifimizle, hem görsel hem de damak zevkinize hitap edecek bir lezzet yolculuğuna çıkın.

Klasik börek tariflerinden sıkılanlar için harika bir alternatif: El açması ıspanaklı gül böreği! Adım adım kolay anlatımıyla, bu tarif evde börek yapmanın ne kadar keyifli ve özel olabileceğini kanıtlıyor.

Ispanaklı Gül Böreği Tarifi

Malzemeler

1/2 (yarım) paket yaş maya
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı toz şeker
1,5 yemek kaşığı tuz
2 yumurta akı
Aldığı kadar un (Yaklaşık 1 kg)

İç harcı için

600 gram ıspanak
2 adet soğan
250 gram peynir
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pulbiber
2 yemek kaşığı sıvıyağ

Dışarıdan almaya son: 4 malzeme ile Tahin Helvası tarifi Dışarıdan almaya son: 4 malzeme ile Tahin Helvası tarifi

Üzeri için:

Yumurta sarısı
Susam

Ispanaklı Gül Böreği Tarifi

Maya ve şekeri ılık su ve sütle eritip 5 dakika bekletin.
Daha sonra un hariç diğer malzemeleri ilave edip karıştırın.
Yavaş yavaş kontrollü bir şekilde unu ilave ederek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurup mayalanmaya bırakın. (ben unu eleyerek koyuyorum o zaman daha güzel oluyor)
İç harcı için ıspanakları güzelce yıkayıp doğrayın.
Soğanları küp küp kesip sıvı yağda kavurun.
Ispanak, tuz ve pulbiber ekleyip kavurun ve soğumaya bırakın.
Ispanaklı karışıma ufalanmış peyniri ilave edip karıştırın.
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp un serpilmiş tezgahta oklava ile açın.
Üzerine 1-2 kaşık sıvı yağ döküp iç harcından koyup rulo yapıp gül şekli verip tepsiye dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin.
Önceden ısıtılmış 200 derecede kontrollü bir şekilde pişirin.

İşte bu kadar! Adımları takip ederek hazırladığınız el açması ıspanaklı gül böreği, sofralarınızın yıldızı olmaya hazır. Bu eşsiz tarif, hem göze hem damağa hitap eden bir lezzet şöleni sunuyor. Deneyimlerinizi ve yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın. Afiyet olsun ve mutfağınızda yaratıcılığınızın sınırlarını zorlamaya devam edin!

Editör: Haber Merkezi