Pastaneleri aratmayacak tarif! Kıtır kıtır Tuzlu Kurabiye tarifi Pastaneleri aratmayacak tarif! Kıtır kıtır Tuzlu Kurabiye tarifi

Ev yapımı mercimek köftesiyle misafirlerinizi şaşırtmaya ne dersiniz? İşte tam ölçülü ve garantili lezzet sunan mercimek köftesi tarifimiz.

Mercimek köftesi, herkesin sevdiği bir lezzet. Peki, bu lezzeti evde tam ölçüsüyle nasıl yapabilirsiniz? İşte size kolay ve lezzetli bir mercimek köftesi tarifi.

Tam ölçülü mercimek köftesi tarifiyle, bu efsane lezzeti evinizde kolayca yapabilirsiniz. Her adımını detaylıca anlattığımız bu tarif, mercimek köftesini mükemmel kıvamda yapmanızı sağlayacak.

Mercimek Köftesi Tarifi

Malzemeler

1 su bardağı kırmızı mercimek
1.5 su bardağı ince bulgur
1 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak ( tercihe bağlı )
1 küçük demet maydanoz
1 yemek kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı domates salçası
1 adet limon
Tuz
Kimyon
Karabiber
Pul biber

Mercimek Köftesi Tarifi

Mercimeği güzelce yıkayıp 4 su bardağı suda 30 dk kadar pişiriyoruz.
Mercimekler haşlanıp yumuşayınca ocağın altını kapatıp aynı tencereye üstüne ince bulgurumuzu ekleyip karıştırıyoruz.
Tencerenin kapağını kapatalım bu şekilde biz soğanı kavurana kadar dinlensin.
Tavaya sıvı yağımızı alıp ince kıydığımız soğan ve sarımsakları kavuruyoruz.
Salçalarını da ekleyip biraz da birlikte kavuruyoruz ve tencerede ki mercimek bulgur karışımını geniş bir kaba aktarıyoruz üzerine kavurduğumuz soğanı döküp elimizle iyice yoğuruyoruz.
Yaklaşık 5-10 dk güzelce yoğurduktan sonra üzerine ince kıydığımız maydanozu 1 limon suyunu tuz ve baharatları ekleyip tekrar yoğuruyoruz.
Tuz ve limon oranı size kalmış tadına bakarak ayarını yapabilirsiniz.
Elimizle şekil verdikten sonra nefis mercimek köftemiz servise hazır.

Tam ölçülü mercimek köftesi tarifi ile artık bu geleneksel lezzeti evde kolayca yapabilirsiniz. Hem sağlıklı hem de leziz bu köfteler, çay saatlerinin, öğle yemeklerinin ya da akşam yemeğinin yanında harika bir seçenek olacak. Bu tarifle, mercimek köftesinin tam kıvamında ve lezzetinde olması garanti. Şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi