Mayasız börek yapımı, hızlı ve pratik çözümler arayanlar için idealdir. Az malzeme ile nasıl lezzetli börekler yapabileceğinizi öğrenmek için bu tarife göz atın.

Çıtır çıtır bir börek için maya kullanmanıza gerek yok. İşte, sade malzemelerle çıtır börek yapmanın tüm detayları bu tarifte.

Az malzeme ile çıtır çıtır börekler yapmak artık çok kolay. Bu basit mayasız börek tarifi ile mutfakta harikalar yaratabilirsiniz.

Malzemeler

Böreklerin hamurunu hazırlamak için;

1,5 su bardağı oda sıcaklığında su
1 adet oda sıcaklığında yumurta
5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz

Börek hamurlarına sürmek için;

3 yemek kaşığı (150 gram) oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ya da margarin

Böreklerin iç harcı için;

100 gram ufalanmış böreklik beyaz peynir

Annelerin mutfak sırları açığa çıkıyor: Nefis Anne Keki tarifi Annelerin mutfak sırları açığa çıkıyor: Nefis Anne Keki tarifi

Böreklerin üzerleri için;

1 adet yumurtanın çırpılmış sarısı

Tarifi

Börek hamurları, iç harcı yerleştirildikten sonra fırınlama sırasında açılmamaları için dikkatlice kapatılmalı ve birleşme yerleri aşağıya gelecek şekilde pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizilerek yerleştirilmelidir.

Hamurların üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüldükten sonra, jilet ya da ince keskin bir bıçak yardımıyla atacağınız çizikler, hem kolay kabarmasını sağlayacak hem de şık bir görünüm kazandıracaktır.

Hazırlanan börek hamurları, önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında kızarana kadar kontrollü olarak pişirilmelidir.

Az malzeme ile çıtır çıtır börek yapmanın keyfini çıkarmak istiyorsanız, bu mayasız börek tarifi tam size göre. Hem hızlı hem de lezzetli bu börek, her türlü öğününüzü tamamlayacak mükemmel bir seçenek. Deneyin ve bu kolay tarif ile mutfakta fark yaratın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi