MasterChef'in 158. bölümünde Mehmet Yalçınkaya, Danilo Zanna ve Somer Sivrioğlu'nun beğenisini toplayan hünkar beğendi, şimdi evinizin mutfağında. Osmanlı saraylarını aratmayacak bu lezzeti evde deneyimleyin. İşte tarif ve detaylar...

Bu kurabiyeyle çocukluğunuza geri döneceksiniz: Ev yapımı Anne Kurabiyesi tarifi Bu kurabiyeyle çocukluğunuza geri döneceksiniz: Ev yapımı Anne Kurabiyesi tarifi

Türk mutfağının en gözde yemeklerinden biri olan hünkar beğendi, MasterChef'te yarışmacıların ustalığını sergilediği bir lezzet oldu. Bu tarihi yemeği siz de evde yapabilirsiniz. İşte adım adım hünkar beğendi yapımı...

MasterChef Türkiye'nin bu haftaki bölümünde göz kamaştıran hünkar beğendi, izleyicilerin de favorisi haline geldi. Mehmet Şef ve diğer jüri üyelerinin övgüyle bahsettiği bu tarifi evde denemek için gereken her şey burada. İşte lezzetli ve kolay hünkar beğendi tarifi...

HÜNKAR BEĞENDİ TARİFİ

MALZEMELER

1 kilo dana kuşbaşı
6 adet közlenmiş doğranmış patlıcan
1 adet soğan
3 çorba kaşığı Bizim Yağ
3 çorba kaşığı un
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 çorba kaşığı salça
2 su bardağı soğuk süt
1.5/2 litre sıcak su
2 yemek kaşığı Bizim Yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber

TARİF

Etleri kuşbaşı doğrayın. Bir tencerede etlerin üzerini geçecek şekilde sıcak su koyun. Etlerin rengi değişene kadar bir taşım kaynatın.
Haşladığınız etleri tencereden alarak soğuk suda yıkayın ve kenarda bekletin.
​1 adet soğanı kuşbaşı biçiminde doğrayın. Tencereye 3 çorba kaşığı Bizim Yağ'ı alarak kızdırın ve kuşbaşı doğradığınız soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Ardından 2 çorba kaşığı salçayı ekleyerek bir iki kez karıştırın.
Süzdüğünüz etleri tencereye koyarak salça ile iyice karıştırın. Etlerin üzerini bir miktar geçecek şekilde sıcak su ilave edin ve orta ateşte etler iyice yumuşayana kadar yaklaşık 1 saat, etlerin pişip pişmediğini kontrol ederek pişirin.
​Bir başka tencereye ya da derin bir tavaya 2 yemek kaşığı Bizim Yağ'ı koyun. Yağ iyice kızınca 3 çorba kaşığı unu ilave ederek unun kokusu gelene kadar kavurun.
​Önceden fırında közleyip kabuklarını ayırdığınız patlıcanları kuşbaşı şeklinde doğrayın. Ardından doğradığınız patlıcanları kavurduğunuz unun üzerine ilave ederek karıştırın.
2 su bardağı soğuk sütü de patlıcanların üzerine ekleyin ve çırparak karıştırmaya devam edin. 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiberi de ekledikten sonra 1 su bardağı rendelenmiş kaşarı serpiştirin. Peynirler eriyene kadar 1-2 dakika karıştırın ve tencerenin altını kapatın. Böylece sosunuz beğendiniz hazır olacak.
​Hazırladığınız sosu servis tabağına yayın, üzerine etleri koyarak ve etlerin sosundan da en üste bir kaç kaşık dökerek sıcak olarak servis ediniz.

MasterChef'te sergilenen ve izleyiciler tarafından büyük beğeni toplayan hünkar beğendi tarifi, Osmanlı mutfağının eşsiz lezzetini evlerinize taşıyor. Mehmet Şef ve diğer jüri üyelerinin tavsiyeleriyle hazırlanan bu tarif, hem kolay hem de son derece lezzetli. Adım adım takip edeceğiniz bu tarifle, evde saray sofralarını aratmayacak bir yemeğe imza atabilirsiniz. Mutlu pişirme anları ve afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi