MasterChef'te gösterilen bamya çorbası tarifi, malzemeleri ve yapılışı ile Anadolu mutfağının en sevilen lezzetlerinden birini evinizde yapabilirsiniz

MasterChef All Star'ın 30 Eylül akşamında yayınlanan yeni bölümünde bamya çorbası hazırlandı. Çorbanın programda yapılmasıyla beraber seyirciler, bamya çorbası tarifini arama motorlarından araştırmaya başladı. Konya usulü bamya çorbası kimsenin hayır diyemeyeceği enfes bir lezzet. Etli, bol limonlu bamya çorbası özel günlerde, düğünlerde tercih edebileceğiniz yapımı da kolay bir çorbadır. Peki, MasterChef bamya çorbası nasıl yapılır? İşte Konya'nın meşhur bamya çorbası tarifi ve malzemeleri!

Konya usulü bamya çorbası tarifi MasterChef All Star'da yapılmasıyla birlikte merak edildi. Anadolu mutfağının en sevilen yemeklerinden olan bamya çorbası oldukça kolay yapılıyor. Pratik bir tarifi olan bamya soğan çorbasını evde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Özenle ipe dizilen ve kurutulan bamyaların baş rolde olduğu bamya çorbasını denememişseniz daha fazla zaman kaybetmeyin. Kuru bamya çorbasını deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

MASTERCHEF BAMYA ÇORBASI NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

Bamyaları haşlamak için:
100 gr kuru bamya
Üzerini geçecek kadar sıcak su
1 çay kaşığı limon tuzu
Çorbanın yapımı için:
300 gr kuzu kuşbaşı
2 adet büyük boy soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı tereyağı
Üzerini geçecek kadar sıcak su

Evinizi pastaneye çevirin: Bir ölçüyle onlarca Tırtıl Kurabiye tarifi Evinizi pastaneye çevirin: Bir ölçüyle onlarca Tırtıl Kurabiye tarifi

TARİF

Öncelikle kuru bamyalarımızı elimizle oycalayarak üzerindeki küçük küçük tüylerin dökülmesini yanlarında bulunan saçakların temizlenmesini sağlıyoruz.
Temizlediğimiz bamyaları kaynar suyun içinde 10 dk. haşlıyoruz haşlarken içine bir çay kaşığı limon tuzu ekliyoruz ki bamyalarımız sünmesin.
Yumuşayan bamyalarımızın suyunu süzüp üzerine soğuk su ilave edip şokluyoruz.
Bamyalarımızın iplerini çıkarıyoruz.
Önce etimizi suyunu çekinceye kadar kavuruyoruz üzerine tereyağını ekleyip incecik doğramış olduğumuz soğanlarımızı pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
Soğanlarımız kavrulduktan sonra salçalarımızı ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar kavurmaya devam ediyoruz.
Suyumuzu ilave edip bamyalarımızı ekliyoruz. Suyumuz kaynağınca tuzumuzu ilave edip ocağımızın altını kısıp, 30 dk. kısık ateşte pişiriyoruz.
Kıvam alan çorbamıza en son limon tuzunu da ekleyip, 1o dk. daha kaynattıktan sonra ocağımızın altını kapatabiliriz.
Çorbamızın ilk sıcaklığı geçtikten sonra servise sunabiliriz. Bamya sıcak sıcak yenir.

AFİYET OLSUN!

Editör: Haber Merkezi