Mantar kurabiye, atıştırmalıklar arasında özel bir yere sahip. Hem hafif hem de lezzetli bu kurabiye, herkesi mutfağa davet ediyor. Peki, bu lezzeti evinizde nasıl canlandırabilirsiniz? İşte size kolay bir tarif.

Lezzetli bir kurabiye yapmanın püf noktaları nelerdir? Cevabı mantar kurabiye tarifinde gizli. Hem pratik hem de damak çatlatan bu tarifiyle, atıştırmalık saatleriniz artık daha keyifli geçecek.

Kahve yanında ne yesem diye düşünüyorsanız, işte size mükemmel bir öneri: Mantar kurabiye. Bu tarif ile hem kısa sürede harika kurabiyeler yapacak hem de lezzetiyle herkesi kendinize hayran bırakacaksınız.

MALZEMELER

2 adet yumurta
1 paket oda sıcaklığında margarin (ya da tereyağı)
1 su bardağı pudra şekeri
3 su bardağı buğday nişastası
1,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı kakao

TARİF

Oda sıcaklığında yumuşamış margarini, pudra şekerini ve yumurtayı bir kapta ellerimizle iyice birbirine yedirelim.
Sonra üzerine nişastayı ve elenmiş unu yoğurdukça ekleyelim.
En sonunda vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya devam edelim.
Elimize yapışmayacak hafif sertlikte bir hamur elde edelim ve yarım saat üzeri kapalı olarak dinlendirelim.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayalım ve yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye, aralarında biraz boşluk bırakarak dizelim.
Bütün kurabiyeleri tepsiye dizdikten sonra, ufak bir cam şişenin ağzını tabakta bulunan kakaoya batıralım, sonra kurabiyelerin üzerine bastıralım.
Böylece kurabiyelere mantar şeklini vermiş oluyoruz. Bütün kurabiyelere bu işlemi uygulayalım.
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında mantar kurabiyeler beyaz kalacak şekilde 25 – 30 dakika kadar pişirelim. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

Mezelerin vazgeçilmezi: En lezzetli Haydari tarifi Mezelerin vazgeçilmezi: En lezzetli Haydari tarifi

Mantar kurabiye, her yaştan insanı mutlu eden nadide lezzetlerden biridir. Bu kolay ve pratik tarif ile siz de kendi mutfağınızda lezzetli anlar yaratabilir, sevdiklerinizle birlikte bu eşsiz tatlıyı paylaşabilirsiniz. Deneyin ve bu lezzetli serüvenin tadını çıkarın!

Editör: Haber Merkezi