Oklavasız Cevizli Baklava ile tatlı yapımı artık daha kolay ve keyifli! Hem pratik hem de lezzetli bu tarif, baklava yapmanın en basit yolunu sunarak mutfakta harikalar yaratmanıza olanak tanıyor.

Ev yapımı tatlıların en lezzetlilerinden biri olan Cevizli Baklava artık oklavasız, daha kolay ve hızlı bir şekilde hazırlanabiliyor. Bu adım adım tarif ile mutfakta geçirdiğiniz zamanı daha verimli hale getirin.

Pastaneleri aratmayacak tarif! Kıtır kıtır Tuzlu Kurabiye tarifi Pastaneleri aratmayacak tarif! Kıtır kıtır Tuzlu Kurabiye tarifi

Oklavasız Cevizli Baklava Tarifi

Malzemeler

Hamuru için;

1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1 tane yumurta
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un

Şerbeti için;

3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Birkaç damla limon

Oklavasız Cevizli Baklava Tarifi

İlk olarak şerbet yapımı ile başlayalım, 3 su bardağı su, 3 su bardağı şekeri ocakta kaynatalım.
Kaynayan şerbetin içine bir kaç damla limon damlatalım ,10 dakika kaynadıktan sonra altını kapatalım kenara alalım.
Hamur için uygun bir kaba malzeme listesindeki bütün malzemelerimizi alalım elimizle yoğuralım yumuşak bir hamur olacaktır.
Daha sonrasında tereyağı ile yağlamış olduğumuz tepsimize veya borcamımıza hamurumuzu alalım.
Elimizle bastırarak düzelterek her tarafına yayalım, sonrasında bir bıçak yardımıyla baklava dilimi şeklinde keselim.
180 derecelik fırında 45-50 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim.
Tatlımızı fırından çıktıktan sonra 5 dakika dinlendirdikten sonra ılık şerbetimizi üzerine dökelim tatlımız şerbetini çektikten sonra servis yapabiliriz afiyet olsun

Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri