Pilavın etle buluştuğu o muhteşem an: Etli Pilav tarifimizle tanışın ve lezzetin doruklarına çıkın!

Türk mutfağından gelen köklü bir gelenek olan Etli Pilav’ın nasıl yapılacağını merak ediyor musunuz? Dana, kuzu veya tavuk etiyle hazırlayabileceğiniz bu lezzetli yemeğin tarifi ve detayları haberimizde.

Poğaça boyutunda mükemmel lezzet: Nefis Anne Kurabiyesi tarifi Poğaça boyutunda mükemmel lezzet: Nefis Anne Kurabiyesi tarifi

Etli Pilav Tarifi İçin Malzemeler:

300 gr kuşbaşı et (dana, kuzu veya tavuk, tarifte dana eti kullanıldı)
1 çay bardağı su (tavuk etine bu su gerekmez)
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı su (pirince göre su ayarlanır)

Etli Pilav Nasıl Yapılır?

Kuşbaşı et pilav tenceresine alınır. Bir çay bardağı su eklenir ve et iyice yumuşayana kadar haşlanır (tavuk eti için su konmadan kavrulur)
Et suyunu iyice çektikten sonra, sıvı yağ eklenir.
Tuz, karabiber atılıp kavrulur.
Tereyağı ilave edilir, yağ eridikten sonra yıkanmış pirinç katılıp biraz kavrulur.
3 su bardağı su ilave edilir (pirincin türüne göre su miktarı değişir, göz kararı da suyunu ayarlayabilirsiniz).
Su kaynadıktan sonra, ocağın altı kısılır ve tencerenin kapağı kapalı olarak pirinç suyunu çekene kadar pişirilir.
Sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet Olsun.