Evinizde temel malzemelerle, kısa sürede hazırlayabileceğiniz kıtır kurabiye tarifi arıyorsanız, bu rehber tam size göre. Hem pratik hem de lezzetli bu kurabiyeler, herkes tarafından sevilecek.

Çat kapı gelen misafirlerinizi şaşırtacak, çayın yanında sunabileceğiniz kıtır kurabiye için ihtiyacınız olan tüm bilgiler burada. Damla çikolatalı bu kurabiye tarifi, tatlı krizlerinizin de kurtarıcısı olacak.

Az malzeme ve kolay adımlarla kıtır kurabiye yapımı hiç bu kadar lezzetli olmamıştı. Çikolata parçacıklarıyla zenginleştirilmiş bu kurabiyeler, fırından çıktığı anda aileniz ve misafirleriniz için mükemmel bir atıştırmalık sunacak.

MALZEMELER

1,5 çay bardağı un
1 su bardağı mısır nişastası
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı damla çikolata

Hem göze hem damağa hitap ediyor: Aklınızı başınızdan alacak İncirli Muhallebili Kek tarifi Hem göze hem damağa hitap ediyor: Aklınızı başınızdan alacak İncirli Muhallebili Kek tarifi

TARİF

Yumurta, sıvı yağ, şeker, kabartma tozu, vanilya yoğurma kabına alınır karıştırılır.
Nişasta eklenir yine karıştırılır.
Un azar azar eklenerek yoğurma işlemi tamamlanır.
Damla çikolata eklenir her tarafına eşit gelecek şekilde karıştırılır.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak hafif yassılatılır.
Aralıklı olarak tepsiye dizilir.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında biraz kızarana kadar pişirilir.

Bu kolay ve hızlı kıtır kurabiye tarifi ile ani misafirlerinizi şaşırtacak, çay saatlerinizi şenlendireceksiniz. Az malzeme ile hazırlanan bu lezzetli atıştırmalık, herkesin beğenisini toplayacak. Şimdi malzemelerinizi hazırlayın ve bu harika kurabiyeleri pişirmeye başlayın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi