Lahana sarması, lezzetiyle sofralarımızın baş tacı olmayı sürdürüyor. Ancak birçoğumuz için hazırlığı zahmetli gibi görünebilir. Sizlere, bu yemeği ustalıkla ve kolaylıkla nasıl hazırlayabileceğinizi adım adım anlatıyoruz.

Kış sofralarının olmazsa olmazı lahana sarmasını yapmak, bazı püf noktaları bildiğinizde aslında sandığınızdan çok daha kolay. Yumuşacık dokusu ve doyurucu lezzetiyle lahana sarması yapımının inceliklerini paylaşıyoruz.

Lahana sarması yapmak, emek isteyen ancak sonucu itibariyle tüm çabaya değen bir süreçtir. Pratik ve lezzetli bir lahana sarması yapmanın yollarını merak ediyorsanız, doğru yerdesiniz. İşte, kış sofralarınıza yakışacak tarifimiz.

LAHANA SARMASININ İÇ MALZEMELERİ

1 su bardağı pirinç

Yarım su bardağı bulgur

1 adet büyük boy soğan

Yarım demet maydanoz

2 adet domates rendesi

1,5 yemek kaşığı salça

1'er tatlı kaşığı kimyon ve karabiber

2 tatlı kaşığı kuru nane

Yarım tatlı kaşığı pul biber

3 çay kaşığı tuz

1 çay bardağı zeytinyağı

LAHANA SARMASININ İÇ TARİFİ

Öncelikle zeytinyağını tavaya dökün.

Ardından yemeklik doğradığınız soğanı, pembeleştikten sonra da pirinç ve bulguru ekleyin.

Biraz kavurduktan sonra salçayı ekleyip güzelce karıştırın.

Salçayı da yeterince kavurduktan sonra sıra geldi baharatlara.

Tuz ve baharatları yedirdikten sonra 1,5 su bardağı su ekleyerek tencerenin kapağını kapatın ve suyunu çekene kadar pişirin.

KOLAY SARMAK İÇİN LAHANAYI NASIL KESMELİSİNİZ?

Lahanayı kolayca sarmak için çiğ halde ve yapraklarını soymadan kesmelisiniz.

Lahanayı 3 eşit parçaya ayırın.

Daha sonra her bir parçayı da 3 eşit parçaya bölün. Böylece lahana 9 farklı parçaya ayrılmış olacak.

Bu tarifle dışarıdan almanıza gerek kalmayacak: Çıtır çıtır Lahmacun tarifi Bu tarifle dışarıdan almanıza gerek kalmayacak: Çıtır çıtır Lahmacun tarifi

Orta parça kare, kenar parçalar ise üçgen benzeri bir şekil alıyor.

Ardından lahana yapraklarını sıcak su içerisinde 2-3 dakika boyunca, yani sertliğini kaybedinceye dek pişirin.

Yapraklar yumuşadıktan sonra hazırladığınız iç harcından 1 tatlı kaşığı kadar koyun. Yapraklara önceden şekil verdiğiniz için sarmanın ne kadar kolay olduğuna şaşıracaksınız.

Lahana sarmasının kenarlarını yaprak sarması gibi kapatmak zorunda değilsiniz. Bunun yerine kenarları açık bırakıp yan yana ve sıkıca tencereye yerleştirirseniz sarmalar dağılmadan pişer.

Sarmaların üzerini hafif geçene kadar kaynar su ekleyin ve pişmeye bırakın.

Bu pratik lahana sarması tarifi ile kış aylarının en popüler yemeğini kolayca hazırlayabilirsiniz. Uygulaması basit bu yöntemlerle, lahana sarmasını artık daha sık ve zahmetsizce yapabilir, aileniz ve misafirlerinizle doyasıya lezzetin tadını çıkarabilirsiniz. Deneyin ve kış sofralarınızı bu eşsiz lezzetle taçlandırın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi