Ev yapımı Arnavut ciğeri ile mutfakta harikalar yaratmaya hazır mısınız? Bu basit ve lezzet dolu tarif, herkesin beğenisini toplamaya aday. Gelin, bu lezzetli serüvene birlikte adım atalım.

Arnavut ciğeri, geleneksel lezzetleri evinizde yeniden keşfetmenin en güzel yollarından biri. Pratik ve lezzetli bu tarif ile mutfakta geçireceğiniz zamanı keyifli bir deneyime dönüştürebilirsiniz. İşte, herkesin yapabileceği kolay bir Arnavut ciğeri tarifi!

Lezzetli ve doyurucu bir yemek arayışındaysanız, Arnavut ciğeri tam size göre. Bu kolay ve pratik tarifi uygulayarak, evde harika lezzetler yaratabilirsiniz. Başlayalım mı?

Arnavut Ciğeri Tarifi

Malzemeler

600 g kuzu veya dana ciğeri
2 adet kuru soğan
2 adet patates
1 tutam maydanoz
1 su bardağı un
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kekik
Kimyon
Kızartmak için sıvı yağ

Herkes bu Enginar Dolmasını konuşacak: İşte mükemmel tarif Herkes bu Enginar Dolmasını konuşacak: İşte mükemmel tarif

Arnavut Ciğeri Tarifi

Öncelikle zarı temizlenmiş ciğeri küp küp doğrayıp fazla kanı akması için süzgeçte bekletelim.
Bu sırada patatesleri de soyarak küp küp doğrayalım. Kızgın yağda patatesleri kızartalım ve kızaran patatesleri havlu kağıt üzerine alalım.
Kilitli poşete 1 bardak unu alalım. Üzerine ciğerleri ilave edip poşeti kapatalım. Elimizle poşeti sallayarak bütün ciğerlerin güzelce una bulanmasını sağlayalım. Dilerseniz bu işlemi pişirme kağıdı üzerinde elle de yapabilirsiniz. 
Fazla unu eledikten sonra ciğerleri bol kızgın yağa bırakalım.
Yaklaşık 1 dk sonra kevgirle bir tur karıştıralım ve 1-2 dk daha pişirelim. Ardından pişen ciğerleri de bir kaba alalım.
Soğanları ince piyazlık doğrayalım. Genişçe bir kaba alarak tuz ilave edelim ve elimizle birkaç dakika ovalım.
Diriliği giden soğana kıyılmış maydanozları ilave edelim. Bu aşamada tercihe göre biraz sumak ve zeytinyağı da eklenebilir.
Bu şekilde hazılanan soğan salatasını dilerseniz ciğerin yanında ayrı bir şekilde servis edebilirsiniz.
Son aşamada pişirdiğimiz patates ve ciğerleri yeteri kadar tuz ve baharatlar ile karıştıralım.
Soğan salatasını da ekleyip güzelce karıştırdıktan sonra servis tabağına alalım.

Arnavut ciğer püf noktaları

Ciğerin yumuşak olması için mutlaka zarı temizlenmiş olmalı. Eğer siz temizleyemiyorsanız temizlenmiş alabilirsiniz. Fakat temizlemek de çok zor değil, zarın bir ucundan tutarak soymanız yeterli. Mümkün olduğunca içindeki damarsı sert dokuyu, sinirleri de temizlemek gerekiyor.

Ciğer fazla pişerse sertleşir, bu sebeple çok uzun pişirmemek gerekir.

Bu pratik Arnavut ciğeri tarifi ile mutfakta harikalar yaratmak artık çok kolay. Hem hızlı hem de lezzetli sonuçlar veren bu tarif, misafirlerinizden tam not alacak. Yemek sonrası memnuniyetle dolu sofralar için, tarifimizi deneyin ve lezzetin keyfini çıkarın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi