Lezzet ve sağlığı bir araya getirmek isteyenler için karnabahar köftesi mükemmel bir seçenek. Kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif, herkesi mutfağa çekecek.

Karnabaharın bu yeni ve lezzetli yüzünü keşfedin. Sağlıklı, pratik ve lezzet dolu bu tarif, tüm aileniz için mükemmel bir alternatif sunuyor.

Karnabahar köftesi ile mutfakta lezzetli bir yolculuğa çıkın. Basit ve besleyici bu tarif, tüm yemek saatlerinizde başrolü kapacak.

Karnabahar Köftesi Tarifi

Malzemeler

500 gr karnabahar
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı mısır unu
3 yemek kaşığı un
1 diş sarımsak
1 tutam maydanoz
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Yarım çay kaşığı karabiber

Bulamak için;

Galeta unu

Kızartmak için;

Sıvı yağ

Karnabahar Köftesi Tarifi

Öncelikle karnabaharlarımızı çiçeklerinden ayıralım ve tencereye alalım.
Üzerini geçecek kadar su ilave ederek orta ateşte karnabaharlar yumuşayana kadar haşlanmaya bırakalım.
Yumuşayan karnabaharların suyunu süzelim ve ayrı bir kaseye aktaralım.
Patates ezici veya çatal yardımıyla tüm karnabaharları güzelce ezelim.
Üzerine yumurta, un, mısır unu, maydanoz, sarımsak, toz biber, karabiber, ve tuzu ilave ederek karıştıralım.
Hazırladığımız harçtan kaşıkla alalım ve elimizde köfte şeklini verelim.
Şekillendirdiğimiz karnabahar köftelerini galeta ununa bulayalım ve kızdırdığımız sıvı yağda kızartalım. Bu ölçülerle 25 adet karnabahar köftesi hazırlayabilirsiniz.
Kızaran karnabahar köfteleri servise hazır.

Bu kurabiyeye bayılmamak imkansız: Annenizin Portakallı Kurabiye tarifi Bu kurabiyeye bayılmamak imkansız: Annenizin Portakallı Kurabiye tarifi

Karnabahar köftesi tarifi, hem lezzetli hem de sağlıklı bir alternatif sunarak mutfakta yeni bir soluk getiriyor. Kolay hazırlanışı ve doyurucu özelliği ile bu tarif, her yaş grubundan insanın keyifle tadacağı bir lezzet sunuyor. Deneyin ve mutfakta yaratıcılığınızı konuşturun. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi