Sağlıklı beslenme, kış aylarında daha da önem kazanır. Nohut ve yeşil mercimek gibi besin değeri yüksek malzemelerle hazırlanan Hanımağa Çorbası, hem bedeninizi hem de ruhunuzu ısıtacak bir seçenek sunuyor.

Ev yapımı çorbanın lezzeti paha biçilemez. Hanımağa Çorbası, kolay bulunan malzemelerle ve basit adımlarla hazırlayabileceğiniz, kış aylarında iç ısıtan bir tarif olarak öne çıkıyor.

Hanımağa Çorbası, kış sofralarınıza sıcak bir dokunuş katacak geleneksel bir lezzet. Bu çorba, besleyici özellikleri ve eşsiz tadıyla, soğuk günlerde içinizi ısıtacak.

Hanımağa Çorbası Tarifi

Malzemeler

1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 çay bardağı tel şehriye
1 çay bardağı erişte
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 su bardağı et suyu (600 ml)
4 su bardağı sıcak su (800 ml)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Hanımağa Çorbası Tarifi

Hanımağa çorbası için küçük bir tencereye yıkayıp suyunu süzdüğümüz yeşil mercimekleri alalım.
Üzerine su ekleyelim ve ara ara karıştırarak kaynamaya bırakalım. 15 dakika kadar haşlanan ve yeterince yumuşayan mercimekleri ocaktan alalım.
Ocağa aldığımız çorba tenceresine sıvı yağ ve tereyağını alarak tereyağını eritelim.
Üzerine yemeklik doğradığımız soğanı ekleyelim ve soğanlar pembeleşene kadar kavuralım.
Ardından biber salçası ve domates salçasını da ilave ederek kavurma işlemine devam edelim.
1-2 dakika daha kavurduktan sonra haşlanmış nohut, yeşil mercimek, pul biber, kuru nane, kırmızı toz biber ve tuzu ilave ederek tüm malzemeyi karıştıralım.
Karıştırdığımız bakliyatların üzerine suyu ilave edelim. Çorbamızı ara ara karıştırarak kaynamaya bırakalım.
Kaynamaya başladıktan sonra tel şehriye ve erişteyi de ilave ederek çorbamızı pişmeye bırakalım.
Erişteler piştiğinde çorbamız pişmiş demektir. Bir kaç dakika dinlendirerek servis edelim. 

Pastaneleri aratmayacak tarif! Kıtır kıtır Tuzlu Kurabiye tarifi Pastaneleri aratmayacak tarif! Kıtır kıtır Tuzlu Kurabiye tarifi

Hanımağa Çorbası, kış aylarında sofralarınıza sıcaklık ve lezzet katacak, besleyici ve doyurucu bir seçenektir. Nohut ve yeşil mercimeğin mükemmel uyumuyla hazırlanan bu çorba, hem ailenizle paylaşacağınız sıcak anlara eşlik edecek hem de soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak. Sağlıkla ve afiyetle tüketin!

Editör: Haber Merkezi