Çorum'un yöresel mutfağından sofralarınıza sıcacık bir tarif getiriyoruz. Ev yapımı Çorum tarhana çorbası, malzemeleri ve hazırlanışıyla tam bir aile lezzeti.

Kış aylarının vazgeçilmez lezzeti Çorum tarhana çorbasını evinizde yapmaya ne dersiniz? İşte adım adım Çorum usulü tarhana çorbası tarifi ve püf noktaları.

Her lokmada ayrı lezzet: Pamuk gibi Yumuşak Poğaça tarifi Her lokmada ayrı lezzet: Pamuk gibi Yumuşak Poğaça tarifi

Çorum usulü tarhana çorbası

Malzemeler:

- 1 su bardağı tarhana
- 1 adet soğan
- 2 adet domates
- 2 adet yeşil biber
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 1 litre su
- Tuz, karabiber, kırmızı biber

Tarhana çorbası yapılışı:

1. Tarhanayı bir kaseye alın ve üzerine 1 litre su ilave edin. Karıştırarak erimesini sağlayın. Bu karışımı bir kenarda bekletin.
2. Soğanı küçük küçük doğrayın ve tereyağı ile birlikte tencereye alın. Soğanlar pembeleşene kadar kavurun.
3. Domatesleri ve yeşil biberleri de küçük küçük doğrayın ve tencereye ekleyin. Birkaç dakika daha kavurun.
4. Unu ekleyin ve kısık ateşte sürekli karıştırarak unun kokusu çıkana kadar kavurun.
5. Hazırladığınız tarhana suyunu tencereye ilave edin ve karıştırın.
6. Tuz, karabiber ve kırmızı biberi de ekleyin ve karıştırın.
7. Çorbanın kıvamı koyu olursa biraz daha su ekleyebilirsiniz.
8. Çorba kaynamaya başladığında altını kısıp 15-20 dakika kadar pişirin.
9. Piştikten sonra ocaktan alın ve sıcak servis yapın.

Evde hazırlayabileceğiniz Çorum tarhana çorbası, hem besleyici hem de lezzetli bir seçenek olarak kış aylarınızı ısıtacak. Bu özgün tarif, Anadolu'nun geleneksel lezzetlerini sofralarınıza taşıyacak ve sizi ve sevdiklerinizi mutlu edecek. Şimdi tarifi deneyin ve bu eşsiz lezzetin keyfini çıkarın!

Editör: Haber Merkezi