Soğuk havalarda içinizi ısıtacak tavuk suyu çorbası, herkesin beğenisini kazanan bir lezzet. Bu çorba, içeriğindeki zengin malzemelerle tam bir protein deposu olup, kolay yapımıyla da dikkat çekiyor.

Evde yapılan tavuk suyu çorbası, özellikle kış aylarında tercih edilen ve şifa niyetine tüketilen bir lezzettir. İşte, evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz tavuk suyu çorbası tarifi ve malzeme listesi.

Tavuk suyu çorbası, sofralara sıcak bir dokunuş katıyor. İçerisinde bulunan bol malzemelerle ana yemek niteliğindeki bu doyurucu çorbanın yapımı oldukça basit. İşte adım adım tavuk suyu çorbası tarifi.

MALZEMELER

1 tam büyük derili tavuk but (Farklı bir tavuk da olabilir)
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
Pul biber
3 avuç tel şehriye
2-3 dal maydanoz
Terbiye için:
Yarım limon suyu
1 yumurta sarısı

TARİF

Tavuğu haşlayıp başka bir kaba suyunu süzelim.
Tencerede tereyağı ve sıvı yağı eritip unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
Sonra tavuk suyunu ve 1 bardak kadar kaynar su ekleyelim.
Kaynayınca tel şehriyeleri ekleyelim.
Başka bir yerde bir yumurta sarısı ve yarım limon suyu ile terbiye hazırlayalım.
Terbiyeyi bir elle karıştırarak içine sıcak çorbadan alıp hemen karıştıralım terbiye iyice karışana kadar bu işlemi yapalım sonra çorbayı karıştıra karıştıra tencereye dökelim ve sürekli karıştıralım ki kesilmesin.
Daha sonra pul biber, karabiber ,tuz ve biraz maydanoz ekleyip 5 dakika daha kaynatıp altını kapayalım.

Pastaneleri aratmayacak tarif! Kıtır kıtır Tuzlu Kurabiye tarifi Pastaneleri aratmayacak tarif! Kıtır kıtır Tuzlu Kurabiye tarifi

Tavuk suyu çorbası, hem lezzetli hem de sağlıklı bir seçenek olarak sofralarınızı şenlendirecek. Bu tarif, kolay yapımı ve besleyici özellikleriyle özellikle kış aylarında vazgeçilmez bir yemek haline gelecek. İster akşam yemeği ister öğle yemeği için ideal olan bu çorba, hem büyükler hem de küçükler tarafından sevilecek. Tavuk suyu çorbasını deneyerek, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtın ve sağlıklı bir lezzetin tadını çıkarın!

Editör: Haber Merkezi