Kabak tatlısı, kış sofralarının vazgeçilmezlerinden. Peki, bu enfes tatlıyı evde nasıl mükemmel kıvamda yapabileceğinizi biliyor musunuz? Fırında veya tencerede, her yudumda sizi tatmin edecek bir kabak tatlısı için gereken tüm detaylar bu rehberde saklı.

Sağlığını düşünenlerden misiniz ama tatlıdan da vazgeçemiyor musunuz? O zaman doğru yerdesiniz! Kabak tatlısı yapımının inceliklerini ve bu tatlıyı daha da özel kılan sunum tüyolarını sizler için bir araya getirdik.

Tatlı bir kaçamak yapmak isteyenler için kabak tatlısı, kış aylarının en güzel müjdecisi. Şekerin ve kabakların mükemmel uyumuyla oluşan bu lezzet şölenine davetlisiniz. Hem yapımı kolay hem de son derece sağlıklı bu tatlı, sofralarınızın yıldızı olmaya aday.

Malzemeler

- 500 gr soyulmuş bal kabağı
- 400 gr şeker
- 6 adet karanfil
- 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için;

- 2 yemek kaşığı tahin
- 100 gr ceviz

YAPILIŞI

Önceden soyulmuş bal kabaklarını bir parmak kalınlığı olacak şekilde dilimlere ayırın. Kabakları derin bir tencerenin içine yerleştirip üzerine şeker ekleyin. Hazırladığınız bu karışımı 1 gece boyunca buzdolabında bekletin.

Pastane usulü Un Kurabiyesi tarifi: Ağızda dağılan lezzet Pastane usulü Un Kurabiyesi tarifi: Ağızda dağılan lezzet

Ertesi gün, şeker sayesinde sulanan bal kabaklarını fırın tepsisine yerleştirin. Tepsinin içine karanfil ve tereyağı parçalarını ekleyin. Derin tencerenin içinde kalan şekerli suyu fırın tepsisine yerleştirdiğiniz kabakların üzerine dökün. Tepsiyi önce yağlı kağıt üzerine de alüminyum folyo ile kaplayın.

Fırınınızı 200 dereceye ayarladıktan sonra kabakları 30 dakika kadar pişirin. Yavaş yavaş pişmeye başlayan kabakları fırından çekip üzerindeki yağlı kağıt ve folyoyu kaldırın. Ardından tekrar 15 dakika pişirin.Üzeri karamelleşmeye başladığında kabak tatlınızın tam kıvamında piştiğini fark edeceksiniz. Fırından aldıktan sonra soğumaya bırakın. Son aşamada ise sunuma geçebilirsiniz. Tahin ve ceviz, kabak tatlısının üzerine yakışan tatlardır.

Evinizin sıcaklığında, kendi ellerinizle hazırlayacağınız kabak tatlısı ile kış aylarının soğuğunu lezzetli bir şekilde geride bırakın. Bu rehberdeki adımları takip ederek, her lokmada sağlık ve tat dengesini yakalayabileceğiniz kabak tatlısının keyfini çıkarın. İster kendiniz için ister sevdikleriniz için olsun, bu tatlı her damağa hitap edecek.

Editör: Haber Merkezi