Lezzeti ve besleyici değeriyle her öğünde tercih edebileceğiniz karnabahar köftesi, mutfakta yaratıcılığınızı konuşturmanıza olanak tanıyacak ve damak tadınıza yeni bir soluk getirecek.

Sağlıklı beslenmenin sıkıcı olduğunu düşünenlere inat, bu karnabahar köftesi tarifi ile sofralarınıza hem renk hem de muhteşem bir lezzet katacaksınız.

Yemek yapmayı seven herkesin denemesi gereken bu karnabahar köftesi tarifi, basit adımları ve muhteşem sonucuyla mutfakta geçirdiğiniz vakitleri keyifli hale getirecek.

Karnabahar Köftesi Nasıl Yapılır?

Malzemeler

Ağızda dağılan kurabiye tarifi! Tadına doyamayacağınız Sirkeli Tuzlu Kurabiye nasıl yapılır? Ağızda dağılan kurabiye tarifi! Tadına doyamayacağınız Sirkeli Tuzlu Kurabiye nasıl yapılır?

500 gr karnabahar
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı mısır unu
3 yemek kaşığı un
1 diş sarımsak
1 tutam maydanoz
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Yarım çay kaşığı karabiber

Bulamak için;

Galeta unu

Kızartmak için;

Sıvı yağ

Karnabahar Köftesi Nasıl Yapılır?

Öncelikle karnabaharlarımızı çiçeklerinden ayıralım ve tencereye alalım.
Üzerini geçecek kadar su ilave ederek orta ateşte karnabaharlar yumuşayana kadar haşlanmaya bırakalım.
Yumuşayan karnabaharların suyunu süzelim ve ayrı bir kaseye aktaralım.
Patates ezici veya çatal yardımıyla tüm karnabaharları güzelce ezelim.
Üzerine yumurta, un, mısır unu, maydanoz, sarımsak, toz biber, karabiber, ve tuzu ilave ederek karıştıralım.
Hazırladığımız harçtan kaşıkla alalım ve elimizde köfte şeklini verelim.
Şekillendirdiğimiz karnabahar köftelerini galeta ununa bulayalım ve kızdırdığımız sıvı yağda kızartalım. Bu ölçülerle 25 adet karnabahar köftesi hazırlayabilirsiniz.
Kızaran karnabahar köfteleri servise hazır. 

Bu özel karnabahar köftesi tarifiyle, sağlıklı ve lezzetli yemeklerin kapılarını aralayarak, sofralarınıza yeni bir tat katın. Karnabaharın bu eşsiz dönüşümünü keşfettikten sonra, mutfak maceralarınızda sınırları zorlamaya devam edeceksiniz.