Ispanaklı börek, her daim sevilen ve tercih edilen bir lezzettir. Bu tarif ile ıspanaklı böreğinizi bir sonraki seviyeye taşıyın ve sofralarınızın yıldızı yapın.

Ustalara taş çıkartacak bir ıspanaklı börek yapmaya ne dersiniz? Bu detaylı rehber ile mutfakta geçirdiğiniz zaman daha keyifli ve üretken hale gelecek.

Pişirirken tüm mahalleyi kokusuyla büyüleyecek bir ıspanaklı börek için ihtiyacınız olan her şey burada. Bu tarif ile ıspanaklı böreğinizi daha lezzetli ve doyurucu hale getirin.

ISPANAKLI BÖREK TARİFİ

MALZEMELER

5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tane büyük boy soğan
1 yemek kaşığı ölçüsünde domates salçası 
1.5 tatlı kaşığı ölçüsünde tuz
1 çay kaşığı ölçüsünde karabiber
1 çay kaşığı ölçüsünde kırmızı pul biber 
1,5 kg kadar ıspanak
6  tane yufka 
Yufkaların üstüne sürmek için ise bir çay bardağı ölçüsünde sıvı yağ 
Üzeri için ise çörekotu ve bir tane yumurta 

Kahvaltıda çığır açan tarif: Şimdiye kadarki en iyi Çubuk Pişi tarifi Kahvaltıda çığır açan tarif: Şimdiye kadarki en iyi Çubuk Pişi tarifi

Ispanaklı börek hamur tarifinin malzemeleri

5 su bardağı ölçüsünde un 
Yarım tatlı kaşığı ölçüsünde sirke
1 tane yumurta
1 kahve fincanı ölçüsünde sıvı yağ
1 tatlı kaşığı ölçüsünde tuz 
2  su bardağı ölçüsünde su
Derin bir kabin içersinde malzemeler kıvam alana kadar iyice yoğurulmalıdır. Hamurunuz yoğurulduktan sonra yaklaşık olarak 10 dakika kadar dinlenmeye alınmalıdır.

ISPANAKLI BÖREK TARİFİ

Ispanaklı böreğin yapımına geçmeden önce ilk etapta ıspanaklara güzelce temizlemeniz gerekmektedir. 
Daha sonra ıspanağı sıcak suyun içersinde haşlamalısınız.
İç harcınız için tavaya almış olduğunuz sıvı yağ üzerine yemeklik şekilde doğradığımız soğanlarımızı kavuralım. Kavurduktan sonra ise salçamızı, baharatlarımızı ve tuzumuzu ekleyelim. 
Birkaç dakika daha kavurmaya devam edelim. 
Haşlanmış ve suyu süzülmüş olan ıspanaklarımızı ilave ederek harcımız birkaç dakika karıştıralım ve harımızı ocaktan alarak oda sıcaklığı içinde soğumaya bırakalım. 
Üst üste dizmiş olduğumuz yufkalarımızı ortadan ikiye keserek bir tanesini alalım. 
Üzerine fırça yardımıyla heryerine gelecek şekilde sıvı yağımızı sürelim. 
Hazırlamış olduğumuz ıspanaklı harcımızı yufkaların üzerine gelişigüzel şekilde serpiştirelim. 
Yufkamızın uzun tarafından başlayarak rulo şekilde sarmaya başlayalım. Sarmış olduğumuz ruloları yağlayarak fırın tepsisinin ortasından başlayarak saralım ve gül şeklini yaparak tepsimize yerleştirelim.
Bütün yufkalarımızın sarma işlemi bittikten sonra üzerine çırpmış olduğumuz yumurtayı ve çörekotunu serptirelim. Son olarak böreğimizi 180°’de önceden ısımış fırına koyarak üstü kızarana kadar 40 dakika boyunca pişirelim.

Bu ıspanaklı börek tarifi ile mutfakta gerçek bir usta olduğunuzu kanıtlayın. Sadece birkaç basit adımla, hem doyurucu hem de lezzetli bir börek yapabilirsiniz. Misafirleriniz bu böreği yedikten sonra kapınızda kuyruk oluşacak, mahallede adınızdan söz ettirecek bir lezzet yarattığınızı göreceksiniz. Bu tarif, ıspanaklı böreğinizi her yemeğin yıldızı yapacak. Şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi