Hadi itiraf edelim; bazen öyle tatlı bir şeyler yemek gelir ki içimizden, dilimizde eriyip, kalbimizi mutlulukla dolduran o tatlıyı hayal ederiz. İşte tam da bu anlarda devreye giren, bize sadece lezzetiyle değil, adıyla bile aşkı hatırlatan bir tatlıdan bahsediyorum: Samsa Tatlısı. Peki, bu muhteşem lezzeti evde nasıl hazırlarız?

Hele bir soluklanın! Sizlere basit ve pratik Samsa Tatlısı Tarifi'mi adım adım anlatacağım. E tabii, bu sürecin tadını çıkarırken, biraz da tatlı mizahla süsleyelim dedik. Hadi, başlayalım!

Samsa Tatlısı Tarifi: Lezzetin Adımları

Malzemeleri

İyi bir yemek ya da tatlı yapmanın ilk adımı, kaliteli malzemeleri bir araya getirmektir. E peki, bu harika tat için bize neler gerekiyor?

Hamur İçin:

500 gram un
250 gram margarin ya da tereyağı (Hey, ne de olsa kalbimizi erozyona uğratmıyoruz!)
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta
Yarım paket kabartma tozu

İç Harcı İçin:

250 gram ceviz içi
Yarım çay bardağı toz şeker

Üzeri İçin:

Bu kurabiyeyle çocukluğunuza geri döneceksiniz: Ev yapımı Anne Kurabiyesi tarifi Bu kurabiyeyle çocukluğunuza geri döneceksiniz: Ev yapımı Anne Kurabiyesi tarifi

Pudra şekeri

Hamuru Hazırlama

Biraz ellerimizi kirleteceğiz ama sonunda değecek!

Margarin ya da tereyağını, unla bir araya getirin. Güzelce yoğurun.
Diğer malzemeleri de ekleyip yoğurmaya devam edin.
Hamuru streç filme sarıp, buzdolabında yarım saat dinlendirin.

İç Harcını Mıhlayın!

Cevizi ve şekeri bir kapta karıştırın.
Karışımı buzdolabında bekletin.

Şimdi Eğlenceli Kısım!

Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Merdane ile açın ve içine cevizli harcınızı ekleyin. Hamuru üçgen şeklinde kapatın.

Pişirme Zamanı!

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, tatlılarınızın üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkar çıkmaz üzerine pudra şekeri serpiştirin. Ve... Voila!

Diğer kuru yemişlerle yapabilir miyim?

Tabii ki! Ceviz dışında fındık veya bademle de deneyebilirsiniz.

Pudra şekeri yerine başka bir şey kullanabilir miyim?

Elbette! Bal veya şerbet de tercih edebilirsiniz, ama geleneksel tarife bağlı kalmak isterseniz pudra şekerini öneririz.
Hadi, şimdi sizi mutfakta baş başa bırakıyorum. Bu enfes Samsa Tatlısı Tarifi ile hem sevdiklerinizi hem de kendinizi mutlu edin! Sonuçta, hayatta en keyif aldığımız şeylerden biri de lezzetli bir şeyler yapmak, değil mi?

Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi