Mutfakta yeni bir şeyler denemek isteyenler için kakaolu kek yapmak, hem kolay hem de son derece tatmin edici. İşte adım adım mükemmel kakaolu kek yapmanın yolları.

Kakaolu kek, her yaşta sevilen bir lezzet. Bu basit ama etkili tarif ile kakaolu kekinizi bir üst seviyeye taşıyabilirsiniz.

Evinizde lezzetli bir kakaolu kek yapmanın sırrını mı arıyorsunuz? Bu rehber, mükemmel keki yapmanız için gereken her şeyi sunuyor.

Kakaolu Kek Malzemeleri

Herkesi kendinize hayran bırakın: Basit malzemelerle ağızda dağılan Nişastalı Un Kurabiyesi tarifi Herkesi kendinize hayran bırakın: Basit malzemelerle ağızda dağılan Nişastalı Un Kurabiyesi tarifi

3 tane yumurta
1 su bardağı toz şeker (200 ml)
3 su bardağı un
1su bardağı sıvı yağ
1su bardağı süt
½ çay bardağı maden suyu
½ çay bardağı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kek kalıbını yağlamak için; tereyağı

Kek üzerine; Pudra şekeri

Kakaolu Kek Nasıl Yapılır?

Kakaolu kek yapımı için öncelikle yumurtalarımızın oda sıcaklığında olmasına özen gösterelim. Ardından derin bir karıştırma kabı alalım.
3 tane yumurtayı kıralım ve ardından 1 su bardağı toz şekeri ilave edelim. (1 su bardağı 200 ml)
Yumurtaları ve şekeri iyice köpürene kadar mikser yardımıyla çırpalım. Eğer mikseriniz yok ise çırpma teli ile iyice çırpabilirsiniz. Burada önemli olan şekerin ve yumurtanın birleşerek köpürmesidir.
Ardından sıvı yağ, maden suyu ve sütü de ekleyerek karıştırmaya devam edelim.
Çırpılan kek harcına unu ve kakaoyu yavaş yavaş ekleyelim.
Dilerseniz unu ve kabartma tozunu eleyerek ilave edebilirsiniz.
1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı ekleyelim.
Malzemelerimizi ekledikten sonra pürüzsüz bir kıvam alana kadar spatula yardımı ile karıştıralım.
Kullanacağınız kek kalıbını tereyağı ile yağlayalım. Kek kalıbının her noktasının yağlanmasına özen gösterelim ki kekimiz kalıptan güzelce çıksın.
Yağlanan kek kalıbı içerisine kek harcımızı dökelim.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kekimizi pişirelim.
İlk 15 dakika fırın kapağını hiç açmamaya özen gösterelim.
Kekimizi 30-35 dakika kadar kontrollü pişirelim. Pişirme süresi fırından fırına değişebilir. İlk 15 dakikadan sonra kürdan yardımıyla kekinizin pişip pişmediğine bakabilirsiniz.
Pişen kekimizi fırından alalım ve soğumaya bırakalım.
Kek ılıdığında kek kalıbını ters çevirerek kalıptan çıkaralım.
Kekimizin üzerine pudra şekeri serperek servise hazır hale getirebiliriz.
Kekimiz hazır.

Bu kakaolu kek tarifi ile mutfakta harikalar yaratmaya hazır olun. Tarifin püf noktalarını takip ederek, her seferinde mükemmel sonuçlar alabilirsiniz. İster özel bir gün için, ister günlük bir lezzet olarak, bu kakaolu kek her zaman için mükemmel bir seçenek. Şimdi mutfakta sihir yapma zamanı! Afiyet olsun.

Editör: Haber Merkezi