Evinizde lezzetli ve yumuşacık poğaçalar yapmak istiyorsanız, bu pofuduk poğaça tarifi tam size göre. Adım adım bu tarifi takip ederek, mükemmel poğaçalar yapabilirsiniz.

Pofuduk poğaça, herkesin sevdiği klasik bir lezzet. İşte evde kolayca yapabileceğiniz, lezzetli ve pratik bir pofuduk poğaça tarifi!

Mutfakta yaratıcılığınızı konuşturmak için harika bir fırsat: Ev yapımı pofuduk poğaça! Bu basit ve lezzetli tarifi deneyin ve ailenizi bu lezzetle şımartın.

POFUDUK POĞAÇA TARİFİ

MALZEMELER

Meze sofralarınızı baştan yaratın: Pratik Acılı Ezme tarifi Meze sofralarınızı baştan yaratın: Pratik Acılı Ezme tarifi

Hamuru için:

1 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı instant maya
4 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta beyazı
5,5 su bardağı un
1 yemek kaşığı tuz
200 gram kaşar peyniri (küp doğranmış)

Üzeri için:

2 adet yumurta sarısı
1,5 yemek kaşığı susam

TARİF

Geniş bir kasede ılık süt, maya ve şekeri karıştırın ve 5 dakika bekletin.
Üzerine ılık su, sıvı yağ ve yumurta beyazını ekleyip güzelce karıştırın.
Son olarak un ve tuzunu ilave edip yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde edene dek yoğurun.
Hazırladığınız hamurun üzerini temiz bir bez ile örtüp oda sıcaklığında 1 saat mayalandırın.
Mayalanmış olan hamuru 20 eşit bezeye bölün.
Bezeleri yuvarlayıp elinizle yassılaştırın ve ortasına kaşar peyniri ekleyip top haline getirin.
Hazırladığınız poğaçaları pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin. Daha yumuşak ve dolgulu poğaçalar için 10-15 dakika da tepside mayalandırabilirsiniz. Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün ve susam serpiştirin.
185 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.

Ev yapımı pofuduk poğaça tarifi, hem lezzetli hem de pratik bir seçenek sunuyor. Bu tarifi deneyerek, kahvaltılarınızı ve çay saatlerinizi zenginleştirebilir, sevdiklerinize enfes lezzetler sunabilirsiniz. Kolay malzemelerle ve basit adımlarla, herkesin beğeneceği poğaçalar hazırlayın. Herkese afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi