Ev yapımı poğaça lezzetini aratmayacak bu tarif, kahvaltı ve çay saatlerinizi zenginleştirecek. Pofuduk ve lezzetli poğaçalar yapmanın püf noktalarını öğrenerek, her seferinde mükemmel sonuçlar alabilirsiniz. Elinizdeki malzemelerle sadece birkaç adımda, ailenizi ve misafirlerinizi etkileyebilirsiniz.

Poğaça, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir ve bu tarif ile poğaça yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Kaşarlı ve yumuşacık poğaçalarınız ile herkesi kendinize hayran bırakacak, sofralarınız şenlenecek. Bu basit ve etkili tarifle, poğaça yapımını bir sanata dönüştürebilirsiniz.

Yemeden duramayacaksınız: Tadına doyum olmayan Ağlayan Pasta tarifi Yemeden duramayacaksınız: Tadına doyum olmayan Ağlayan Pasta tarifi

Geleneksel poğaça tariflerini bir kenara bırakın çünkü bu tarif ile poğaça yapımı tamamen yeniden şekilleniyor. En iyi malzemelerle hazırlanan bu kaşarlı poğaça tarifi, lezzeti ve dokusuyla tam not alacak. Adımları takip edin ve kendi mutfaklarınızda bu harika lezzeti yaratın.

MALZEMELER

Hamuru için:

1 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı instant maya
4 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta beyazı
5,5 su bardağı un
1 yemek kaşığı tuz
200 gram kaşar peyniri (küp doğranmış)

Üzeri için:

2 adet yumurta sarısı
1,5 yemek kaşığı susam

TARİF

Geniş bir kasede ılık süt, maya ve şekeri karıştırın ve 5 dakika bekletin.
Üzerine ılık su, sıvı yağ ve yumurta beyazını ekleyip güzelce karıştırın.
Son olarak un ve tuzunu ilave edip yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde edene dek yoğurun.
Hazırladığınız hamurun üzerini temiz bir bez ile örtüp oda sıcaklığında 1 saat mayalandırın.
Mayalanmış olan hamuru 20 eşit bezeye bölün.
Bezeleri yuvarlayıp elinizle yassılaştırın ve ortasına kaşar peyniri ekleyip top haline getirin.
Hazırladığınız poğaçaları pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin. Daha yumuşak ve dolgulu poğaçalar için 10-15 dakika da tepside mayalandırabilirsiniz. Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün ve susam serpiştirin.
185 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
Pofuduk poğaçalarınız hazır.

Bu tarifle, poğaça yapımı artık çocuk oyuncağı. Pofuduk, lezzetli ve her lokmada kaşarın o muhteşem tadını alacağınız poğaçalarınızla, kahvaltı ve çay saatlerinizi taçlandırabilirsiniz. Deneyin ve farkı görün! Herkes bu tarifi sormaya başlayacak, sofralarınız şenlenecek. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi