İmam Bayıldı, sofraların vazgeçilmez lezzeti olarak her zaman büyük bir beğeni topluyor. Bu tarif ile patlıcanları sanat eserine dönüştürebilirsiniz!

Misafirlerinizi mest edecek, ev yapımı İmam Bayıldı tarifini arıyorsanız doğru yerdesiniz. Adım adım kolayca uygulayabileceğiniz bu yöntemle, mutfakta harikalar yaratın!

Patlıcanın bu muhteşem yorumu, İmam Bayıldı, lezzetiyle tüm duyularınızı harekete geçirecek. İşte, lezzetli ve pratik tarifiyle sofralarınızın yıldızı olmaya aday!

AĞIZLARI SULANDIRAN İMAM BAYILDI TARİFİ!

MALZEMELER

5 adet patlıcan
2 adet büyük boy soğan
3 adet yeşil biber
3 adet domates
6-7 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
Sıvı yağ
Pul biber
Karabiber
Tuz

TARİF

Patlıcanları alacalı soyarak yarım saat kadar tuzlu suda bekletin.
Ardından tuzunu akıtıp, havlu kağıt ile kurulayıp çevirerek her yönünü sıvı yağda kızartın.
Yağın fazlasını alması için havlu kağıda alın.
İç harcı için soğanları piyazlık doğrayın, 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ ile ocağa alın ve kavurmaya başlayın.
5 dk. kadar soğanlar kavrulduktan sonra küçük doğranmış biberleri ve sarımsakları ilave edin, bir süre daha kavurun.
Küçük doğranmış domates ve baharatları da ekleyerek domatesler suyunu biraz çekene kadar kavurmaya devam edin.
İnce kıyılmış maydanozu ekleyerek ocaktan alın.
Fırın kabına aldığınız patlıcanların üzerine boydan çizgi şeklinde kesin.
İçlerine hazırladığınız iç harcından doldurun.
Tavada kalan domatesli suyu fırın kabına dökün.
Eğer su yeterli değilse domates sosu ile ya da çok az salça ile sos hazırlayın ve 190 derece ısıtılmış fırında pişirin.

Basit ve ağızda dağılan lezzet: 4 malzemeli Ekonomik Kurabiye tarifi Basit ve ağızda dağılan lezzet: 4 malzemeli Ekonomik Kurabiye tarifi

Evde İmam Bayıldı yapmanın püf noktalarını öğrendiniz. Bu tarif sayesinde, geleneksel Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden birini kolayca hazırlayabilir, misafirlerinizi ve ailenizi bu eşsiz tat ile şaşırtabilirsiniz. Unutmayın, her büyük yemeğin arkasında sevgi ve biraz da sabır yatar. Mutfağınızdaki bu lezzetli macerada sizlere başarılar dileriz!

Editör: Haber Merkezi