Alpcan Demir, yarın Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun konuğu olacak Alpcan Demir, yarın Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun konuğu olacak

İlahiyat Fakültesi’nden yapılan açıklamaya göre; İlahiyat İhtisas programı ile ilahiyat alanında ihtisas/akademi yapmak isteyen öğrencilerle alanında uzman olan öğretim elemanları bir araya getirilerek öğrencilere makale okuma alışkanlığı kazandırılması amaçlanıyor.
Bu proje ile Türkiye genelinde İlahiyat/İslami İlimler alanında eğitim gören lisans öğrencilerine yüksek lisansa bir ön hazırlık çalışması yapmak hedefleniyor.

Programa İlahiyat ve İslami İlimler Fakültesi’nden öğretim elemanları davet edilerek yazdıkları makaleler üzerinden müzakereler gerçekleştiriliyor. Bu program kapsamında 16 Aralık 2023 tarihinde Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yunus Öztürk ile “Bir Hakkın İadesi: Gazzali’nin Mu’tezile Eleştirisinin Eleştirisi (Hüsün-Kubuh Bağlamında Bir İnceleme) adlı makalesi üzerine bir müzakere gerçekleştirildi.

Editör: Ulaş Odabaş