Tatlı krizleriniz için en lezzetli çözüm burada! Bol soslu ve nefis ıslak kekimiz, iftar sonrası tatlı ihtiyacınızı fazlasıyla karşılayacak. Misafirlerinizi de şaşırtacak bu tarif, tatlı sohbetlerinize tatlı bir eşlikçi olacak.

Ev yapımı tatlıların verdiği huzur ve mutluluk bir başkadır. Pastane usulü, bol soslu ıslak kek tarifimizle mutfakta harikalar yaratmaya hazır olun. Bu tarif, iftar sonrası tatlı ihtiyacınızı gidermek için birebir!

Tatlı bir sonla iftarınızı taçlandırmak istiyorsanız, bol soslu ıslak kek tarifimiz tam size göre. Hem pratik hem de lezzetli bu tarifle, iftar sofralarınızın vazgeçilmezi olacak bir tatlıya imza atacaksınız.

Pastane Usulü Bol Soslu Islak Kek Tarifi

Malzemeler

4 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Sosu için;

2,5 yemek kaşığı kakao
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı ekmeğe sürülen çikolata veya 1 paket 80gr çikolata

Pastane Usulü Bol Soslu Islak Kek Tarifi

Keki için yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.
Ardından sıvı malzemeleri ekleyip karıştırın.
Sonra kuru malzemeleri eleyerek ekleyin tekrar çırpın .
Katı yağla yağlanmış dikdörtgen borcama kek harcını dökün.
Önceden ısıtılmış 150° fırında kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
Sosu için çikolata hariç tüm malzemeleri küçük bir tencereye alıp çırpın sonra çikolataları ekleyip ocağa alın şeker ve çikolata eriyene kadar ocakta karıştırın .
Ardından ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Kek piştikten sonra 5 dakika ilk sıcağının çıkmasını bekleyin daha sonra dilediğiniz boyutta dilimleyip sosunu eşit şekilde üzerine dökün .
İsterseniz kürdan veya çatalla öncesinde delikler açın sonra tamamen sosun çekmesini bekleyi.
Ardından dilediğiniz şekilde süsleyip servis edin.

Yoğurtlu Revani tarifi: Bu tarifi denemeden tatlı yediğinizi sanmayın Yoğurtlu Revani tarifi: Bu tarifi denemeden tatlı yediğinizi sanmayın

Bu leziz ve bol soslu ıslak kek tarifiyle, iftar sofralarınızı tatlandırmak hiç bu kadar kolay ve lezzetli olmamıştı. Her bir malzemenin mükemmel uyumuyla hazırlayacağınız bu tatlı, iftar sonrası tatlı ihtiyacınızı fazlasıyla karşılayacak. Misafirlerinizden tam not alacak bu tarifi denemek için daha ne bekliyorsunuz? Şimdi mutfakta harikalar yaratma zamanı!

Editör: Haber Merkezi