Misafirlerinizi tatlı bir sürprizle şımartmak istiyorsanız, Pisi Pisi tatlısı tarifi tam size göre. Kedi dili bisküvilerin, irmik muhallebinin ve vişne sosunun harika uyumu ile unutulmaz bir tatlı deneyimi sizi bekliyor.

İftar sonrası için hafif ve lezzetli bir tatlı arayışındaysanız, vişne soslu Pisi Pisi tatlısı tarifimizle tanışın. Bu özel tatlı, hem göze hem damağa hitap eden yapısıyla favoriniz olacak.

Pastanelere meydan okuyun: Herkesin peşinde koştuğu Alman Pastası tarifi Pastanelere meydan okuyun: Herkesin peşinde koştuğu Alman Pastası tarifi

Çay saatlerinizde farklı ve lezzetli bir tatlı denemeye ne dersiniz? Pisi Pisi tatlısı, irmik ve kedi dili bisküvilerin eşsiz birleşimiyle tatlı krizlerinizi en lezzetli şekilde sonlandıracak.

Pisi pisi nasıl yapılır?

Malzemeleri:

1 litre süt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket kedi dili bisküvi

Vişne sosu için;

2 Yemek kaşığı şeker
1/2 Su bardağı su
1 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı vişne

Krokan için;

2 yemek kaşığı fındık
1 su bardağı şeker

Üzeri için;

Antep Fıstığı

Yapılışı:

Öncelikle muhallebi ile başlayalım.
Vanilya ve tereyağ hariç tüm malzemeleri tencereye alıp çırpma teli ile iyice karıştıralım .
Ardından ocağa alıp kaynayana kadar karıştırmaya devam edelim.
Fokurdayıp kıvam alınca altını kapatıp tereyağ ve vanilyayı ekleyelim.
Bu sırada borcama süte batırıp ıslattığımız kedi dillerini sıkı sıkı dizelim.
Dizme işlemi bitince hazırlamış olduğumuz muhallebiyi üzerine döküp yayalım.
Tatlımız kenarda soğukken vişne sosunu hazırlayalım.
Sos için tüm malzemeleri küçük bir tencereye alıp karıştıralım.
Ocağın altını açalım sos kıvam alana kadar karıştırıp kaynatalım.
Ardından muhallebinin üstüne sosu dökelim, ılıyınca buzdolabına kaldıralım

AFİYET OLSUN

Editör: Haber Merkezi