Ramazan ayının maneviyatını iftar sofralarınızda taçlandıracak lor peynirli Kıbrıs mantısı, hem geleneksel hem de farklı bir lezzet arayışında olanlar için mükemmel bir seçenek.

Kıbrıs mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan lor peynirli mantı, iftar sofralarınız için hem pratik hem de doyurucu bir alternatif sunuyor. İşte kolayca hazırlayabileceğiniz tarif...

İftar menüsüne yeni bir tat katmak isteyenler için Kıbrıs mantısı ideal. Lor peyniri ile hazırlanan bu özel tarif, iftar sofralarınıza farklı bir lezzet katacak.

Malzemeler

4 su bardağı un,
1 hellim peyniri,
250 gram lor (tuzsuz) peyniri,
Yarım su bardağı zeytinyağı,
Yarım su bardağı su,
1 adet yumurta,
Nane, tuz

Yapılışı

İlk olarak derin bir kaba aldığınız un tuz yumurta sıvı yağı karıştırın ve kulak memesi kıvamına gelene kadar su ekleyerek yoğurun.

Hamurunuz bir kenarda dinlenirken iç harç aşamasına geçin.

İç harcı için lor peyniri çatal yardımıyla ezin ve kuru nane ekleyin.

Üzeri için hellim peyniri rendeleyin ve üzerine nane dökün.

Tencereye suyu kaynatmak için koyun ve biraz tuz ekleyin.

Hamurunuzu 2 beze halinde kesin.

Tezgahı unladıktan sonra hamuru ince bir şekilde açın.

Yarısına katlayın ve aralıklarla iç harcını yerleştirin.

Ardından hamurun diğer yarısını üstüne kapatıp fincan yardımı ile harçlı yerleri ayırın.

Çatalla şekil verin.

Kaynar suya atıp 10 dakika kadar haşlayın. (Hamur suyun üstüne çıkınca pişmiş demektir.

Haşlanan mantıyı tabağa alıp üzerine hellimli karışımdan dökün ve servis edin.

Pastaneleri aratmayacak tarif! Kıtır kıtır Tuzlu Kurabiye tarifi Pastaneleri aratmayacak tarif! Kıtır kıtır Tuzlu Kurabiye tarifi

Kıbrıs mantısı tarifi ile iftar sofralarınıza farklı ve lezzetli bir alternatif ekleyebilirsiniz. Lor peyniri ile hazırlanan bu geleneksel lezzet, iftarınızı zenginleştirecek. Bu özel tarifle, iftar menünüzdeki çeşitliliği artırabilir, aileniz ve misafirlerinizle birlikte Ramazan ayının ruhunu en lezzetli şekilde yaşayabilirsiniz. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi