10 dakikada mayasız bazlama tarifi ile kahvaltılarınıza lezzet katın. Kolay ve hızlı yöntemlerle evde nefis bazlama yapın! Hem hızlı hem leziz! 10 dakikada hazırlayabileceğiniz bazlama tarifi ile kahvaltılar daha keyifli hale geliyor. Mayasız, kolay ve leziz bir tarif...Hızlı, pratik ve lezzetli bir bazlama tarifi arıyorsanız doğru yerdesiniz! 10 dakikada hazırlanabilen, mayasız ve puf puf kabaran bazlama tarifiyle kahvaltı sofralarınız şenleniyor! Hemen deneyin!

10 dakikada hazırlayabileceğiniz mini bazlamalar, mis gibi kokusu ve lezzetiyle kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek! İşte tarifi...

Puf puf kabaran, mayasız ve tam ölçülü bazlama tarifimizle tanışın. 10 dakikada hazır ve sofralarınıza lezzet katan bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

10 Dakikada yumuşacık bazlama tarifi hemen yapıldı! Eşi benzeri olmayan tarif nasıl yapılır, malzemeleri, yapılışı, püf noktaları

Mayasız hamuruyla puf puf kabaran yumuşacık bir bazlama tarifidir. Tam ölçülü bu bazlama tarifini mutlaka denemelisiniz.

Şimdi bu nefis 10 dakikada yumuşacık bazlama tarifi nasıl yapılır, hangi malzemelere ihtiyacımız var birlikte inceleyelim.

Muz ve çikolatalı Malaga Tatlısı tarifi: Bu lezzete kimse hayır diyemez! Muz ve çikolatalı Malaga Tatlısı tarifi: Bu lezzete kimse hayır diyemez!

MAYASIZ BAZLAMA TARİFİ

MALZEMELER

1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
4-5 su bardağı un
2 paket kabartma tozu

YAPILIŞI

Yoğurt su ve tuz derin bir kaseye alınarak çırpma teliyle karıştırılır ve yavaş yavaş un eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurulur.
Toparlanan hamur iki eşit parçaya bölünür ayrı ayrı silindir şekli verilerek küçük parçalara bölünüp her bir beze yuvarlanır ve yuvarlanan bezelerin kurumaması için üzerleri örtülür.
Her bir bezenin üzeri hafif unlanıp elle hafifçe bastırılır merdaneyle çok inceltmeden açılır. Yanmaz yapışmaz tava ile orta ateşte ısıtılır.
Açılan bazlama hamurları güzel kabarması ve içlerinin tam pişmesi için sık sık çevrilerek pişirilir.
Bazlamalar piştiğinde üzerine tereyağ sürerek servis edebilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi