Sıcak günlerin serinletici içeceği: Sübye nasıl yapılır? Sıcak günlerin serinletici içeceği: Sübye nasıl yapılır?

Evde katmer yapımı düşündüğünüzden çok daha kolay. Tel tel ayrılan, ağızda dağılan bu katmer tarifi ile sabahlarına tat katacak!

Katmer, kahvaltı sofralarının vazgeçilmezlerinden. Peki, tel tel ayrılan katmeri evde nasıl yapabilirsiniz? İşte detaylar...

Lezzetli bir kahvaltı için ev yapımı katmer tarifi arıyorsanız doğru yerdesiniz. Bu basit adımları takip ederek, ailecek beğeneceğiniz katmerleri kolayca yapabilirsiniz.

MALZEMELER

4 su bardağı un
1,5 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz

Arası İçin:

1 çay bardağı sıvı yağ
8 yemek kaşığı un

TARİF

Un, su ve tuzu bir kapta hamur haline gelene kadar güzelce yoğurun.
Hazırladığınız hamurun üzerini kapatıp en az 20 dakika dinlendirin.
Dinlenmiş hamuru 8 eşit beze olacak şekilde kesin.
Bezelerden birini yemek tabağı büyüklüğünde açın. Üzerini sıvı yağ ile yağlayıp un serpiştirin. Ardından alt kısımdan yuvarlayıp yukarıya doğru rulo haline getirin.
Gül böreğini sarar gibi rulo halindeki hamuru sarın. Tüm bezelere aynı işlemi uygulayın.
Oklava yardımıyla yağlanmış ve unlanmış bezeleri tatlı tabağı büyüklüğünde açın.
Isınmış tavada hamurları arkalı önlü kızarana dek pişirin.
Tüm hamurları pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin.

Artık tel tel katmer yapmak için gereken her şeyi biliyorsunuz! Bu tariflerle kahvaltılarınız daha lezzetli ve özel olacak. Unutmayın, sabahları güzel bir başlangıç için lezzetli bir kahvaltı çok önemlidir. Şimdi mutfakta harikalar yaratma zamanı! Katmerinizin tadını çıkarın.