Ev yapımı bir yayla çorbasıyla sofralarınızı şenlendirmek ister misiniz? Pratik ve lezzetli bu tarif, çorba yapmanın tüm inceliklerini sizlerle paylaşıyor.

Geleneksel lezzetleri evinizde canlandırmak için mükemmel bir fırsat: Ev yapımı yayla çorbası tarifi! Bu basit adımları takip ederek herkesi şaşırtabilirsiniz.

Evde yayla çorbası yapmanın sırlarını öğrenmeye hazır mısınız? Pratik ve lezzet dolu bu tarifle, mutfakta harikalar yaratmaya başlayabilirsiniz.

Yayla Çorbası Nasıl Yapılır?

Malzemeler

1 çay bardağı pirinç
3 su bardağı su
3 su bardağı sıcak su (tavuk veya kemik suyu)
Tuz

Terbiyesi için:

1 adet yumurta sarısı
1,5 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı un

Sosu için:

2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı kuru nane

Bir kere yediğinizde vazgeçemeyeceğiniz lezzet: Tuzlu Kavanoz Kurabiyesi tarifi Bir kere yediğinizde vazgeçemeyeceğiniz lezzet: Tuzlu Kavanoz Kurabiyesi tarifi

Yayla Çorbası Nasıl Yapılır?

Yayla çorbası için ilk olarak pirinçler yıkanarak suda yumuşayıncaya kadar haşlanır.
Yayla çorbamızın terbiyesi için diğer taraftan yumurta sarısı, yoğurt, un bir kasede iyice çırpılır.
Pişen pirinçlere varsa et ya da kemik suyu yoksa 3 su bardağı sıcak su ilave edilir.
Çorbanın suyundan 1-2 kepçe alınarak yavaş yavaş alınıp terbiyeye ilave edilir.
Hafifçe sulanan bu karışım ılınmış olan çorbaya ilave edilir ve 1-2 taşım kaynatılır.
En son tuzu ilave edilir, bir kaç dakika daha kaynatılarak ocak kapatılır.
Üzerine sos için kuru nane eritilmiş tereyağında kızdırılarak gezdirilir. Yayla çorbamız servise hazır. Afiyet olsun.

İşte karşınızda, ev yapımı yayla çorbasının adım adım tarifi! Bu basit ve lezzetli rehberle, yayla çorbasını evinizde ustalıkla yapabilir, sevdiklerinizi bu klasik Türk mutfağı lezzetiyle şımartabilirsiniz. Sağlıklı, doyurucu ve herkesin bayılacağı bu çorba, sofralarınızın yeni yıldızı olacak. Şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi