Tatlı düşkünleri için mükemmel bir birleşim olan brownie kurabiye, hem kolay yapımı hem de muhteşem lezzetiyle dikkat çekiyor. Bu rehber, evde adım adım nasıl yapıldığını detaylıca anlatıyor.

Eğer klasik kurabiyelerden sıkıldıysanız ve yeni bir tat arayışındaysanız, brownie kurabiye tam size göre! Şerbetli ve yumuşacık bu tarif, tüm tatlı severlerin beğenisini kazanacak.

Islak ve yumuşak yapısıyla dikkat çeken brownie kurabiye, tatlı severlerin yeni gözdesi. Bu lezzetli tarif ile evde kendi brownie kurabiyenizi yapmaya ne dersiniz?

BROWNİE KURABİYE TARİFİ

Malzemeler

Hamuru için:

125 gram tereyağı
1 adet yumurta(büyük boy)
1 çay bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
1 çay bardağı pudra şekeri
4 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu

Şerbeti için:

Sıcak yaz günlerinde serinleten lezzet: Dondurmalı Soğuk Kahve tarifi Sıcak yaz günlerinde serinleten lezzet: Dondurmalı Soğuk Kahve tarifi

1 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
2 damla taze sıkılmış limon suyu

Yapılışı

Hafif ıslak bir kıvam alacak kurabiyelerin şerbeti için; derin bir tencereye aldığınız su ve toz şekeri kısık ateşte kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayıp koyu bir kıvam alan şerbete taze sıkılmış limon suyunu ekleyip ocaktan alın. Ilınması için oda sıcaklığında bekletin. Kurabiye hamuru için; tereyağı, yumurta ve sıvı yağı karıştırma kabına alın.
Un, pudra şekeri, kakao, vanilin ve kabartma tozunu ekleyip ele yapışmayacak bir kıvama gelene dek yoğurun.
Hazırladığınız kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp avuç içinizde yuvarlayarak şekil verin.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 10-12 dakika üzerleri hafif çatlayana kadar pişirin.
Fırından çıkardığınız kurabiyeleri, oda sıcaklığında soğumuş olan şerbete batırın. Kurabiyeler şerbeti iyice çekene dek bekletin.

Evde kolayca yapabileceğiniz brownie kurabiye tarifi, tatlı severler için ideal bir seçenek. Bu tarifle, hem pratik hem de lezzetli tatlılar hazırlayabilir, sevdiklerinizle keyifli anlar geçirebilirsiniz. Şimdi mutfakta sihir yapma zamanı!