Evinizin konforunda, kolayca hazırlayabileceğiniz enfes bir kurabiye tarifi arayanlar için kaval kurabiyesi ideal! Bu lezzetli ve pratik tarif, çay saatlerinizi unutulmaz kılacak.

Ustaları kıskandırın: Oklavasız Cevizli Baklava tarifi Ustaları kıskandırın: Oklavasız Cevizli Baklava tarifi

Geleneksel tatları yeniden keşfetmeye ne dersiniz? Kaval kurabiyesi, bademli lezzeti ve çıtır dokusuyla mutfakta harikalar yaratmanızı sağlayacak.

Tatlı bir kaçamak yapmak isteyenler için kaval kurabiyesi tam bir lezzet bombası! Bu basit ve lezzetli tarifi takip ederek, çayınızın yanına mükemmel bir eşlikçi hazırlayabilirsiniz.

MALZEMELER

1 su bardağı çiğ badem
1 su bardağı un (kavurmak için)
3 su bardağı un
250 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
1 su bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya

Üzeri İçin:

1 su bardağı pudra şekeri

TARİF

Çiğ bademi rondoda 1-2 tur çekin. Hafif iri, dişe gelecek büyüklüğüne geldiğinde içinden 2-3 kaşık ayırın. Kalan bademi un kıvamına gelene kadar çekmeye devam edin.
1 bardak unu ve bademleri bir tavada hafif renk alana kadar, kısık ateşte kavurun. Ardından karıştırma kabına aktararak oda sıcaklığına gelene dek soğutun.
Soğuyan kavrulmuş bademli-unlu karışıma kalan tüm malzemeleri ilave ederek toparlanana kadar yoğurun.
Hamuru iki yaprak yağlı kağıt arasında merdaneyle açın. Hamur kalınlığı 1 parmak kadar olmalıdır.
Hamuru bir kurabiye kesici ya da bardak yardımıyla aydede şeklinde kesin.
Hazırladığınız kurabiyeleri, tabanını yağlı kağıtla kapladığınız fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Kurabiyeleri, Önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafif bir renk alana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
Fırından çıkan sıcak kurabiyeleri, oda sıcaklığında soğuttuktan sonra pudra şekerine bulayın.

Kaval kurabiyesi, herkesin kolaylıkla yapabileceği ve tüm aile bireylerinin keyifle tadabileceği bir lezzet. Çay saatlerinizde veya özel anlarınızda bu eşsiz tarifi deneyerek, bademli lezzetin en güzel halini keşfedin. Bu pratik ve nefis tarif, mutfağınızda yeni favoriniz olmaya aday. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi