Çay saatlerinin neşesi yoğurtlu kek, sadece 45 dakika içinde hazır! Bu tarif ile yoğurtlu keki nasıl yapacağınızı adım adım öğrenebilirsiniz. Hem lezzetli hem de pratik olan bu kek, misafirlerinizden tam not alacak.

Süt yok mu? Sorun değil! Yoğurtlu kek ile lezzetli bir alternatifiniz var. Bu basit ve hızlı tarif ile yoğurtlu keki evinizde rahatça yapabilir, çay saatlerinizi tatlandırabilirsiniz. İşte yoğurtlu kek yapmanın tüm detayları!

Yoğurtlu kek, az malzeme ile mükemmel sonuçlar elde edebileceğiniz bir tatlıdır. Yoğurt, kekinize hem yumuşaklık hem de hafif ekşi bir tat katar. Ev yapımı yoğurtlu kekinizi nasıl hazırlayacağınızı burada bulabilirsiniz!

YOĞURTLU KEK MALZEMELERİ

Dondurucuda beklet, istediğin zaman pişir: Pratik Buzluk Kurabiyesi tarifi Dondurucuda beklet, istediğin zaman pişir: Pratik Buzluk Kurabiyesi tarifi

3-3.5 su bardağı un
3 adet yumurta
1 paket vanilya
1 su bardağı yoğurt (sulu kıvamda)
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu

Üzeri için:

Pudra şekeri
Meyve parçaları (isteğe göre)

YOĞURTLU KEK TARİFİ

Yumurtaları kırdığınız kabın içine toz şeker ekleyin. Mikser ile karıştırın. Ardından vanilya, sıvı yağ ve yoğurdu ilave edin. Karıştırma işlemine devam edin. Sonrasında kabartma tuzunu da ekleyip unu azar azar ilave edin. Bu esnada çırpmayı unutmayın.

Kek kalıbını unlayıp yağlayın. Hazırlanan harcı kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında keki 30-40 dakika kadar pişirin. Kek piştiğinde soğumaya bırakın. Soğuduğu zaman üzerine pudra şekeri ve meyve parçaları ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun...