İrmik tatlısı, lezzeti ve pratikliği ile bilinen şerbetli tatlıların başında gelir. Misafirlerinize sunabileceğiniz bu tatlıyı evde yapmak düşündüğünüzden daha kolay. Sadece birkaç malzeme ve basit adımlarla, irmik tatlısının püf noktalarını keşfedin!

Evde tatlı bir şeyler yapmak istediğinizde irmik tatlısı en iyi seçeneklerden biri olabilir. Hem ekonomik malzemelerle hem de kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu tatlı, aileniz ve misafirleriniz tarafından çok sevilecek. İşte irmik tatlısı için gereken malzemeler ve yapım aşamaları!

Şerbetli tatlılar kategorisinde yer alan irmik tatlısı, herkesin beğenisini kazanmış durumda. Bu tarif, irmik tatlısını en lezzetli şekilde nasıl yapabileceğinizi adım adım anlatıyor. Çay saatlerinizin vazgeçilmez lezzeti irmik tatlısını denemeye ne dersiniz?

ŞERBETLİ İRMİK TATLISI TARİFİ

MALZEMELER

Keki için:

9 yemek kaşığı irmik
9 yemek kaşığı toz şeker
3 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1,5 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin

Bu böreği yedikten sonra dışarıda börek yiyemeyeceksiniz! Sodalı Çıtır Börek tarifi Bu böreği yedikten sonra dışarıda börek yiyemeyeceksiniz! Sodalı Çıtır Börek tarifi

Fırın kabını yağlamak için:

1 yemek kaşığı tereyağı

Şerbeti için:

2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
1/2 adet limon suyu

İRMİK TATLISI YAPIMI

-3 adet yumurta, 9 yemek kaşığı toz şeker ve 1 çay bardağı yoğurdu derin bir kapta mikser yardımıyla toz şeker eriyene kadar çırpın.

-1 su bardağı süt, 1 paket vanilini ekleyin.

-1,5 su bardağı elenmiş un, 9 yemek kaşığı irmik ve 1 paket kabartma tozunu sırasıyla ekleyin. Ardından güzelce karıştırın.

-Fırın kabını tereyağı ile yağlayın ve tatlı harcını kalıba aldıktan sonra üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin.

-Tatlıyı önceden ısıtılmış 175 derece fırında 35 dakika kadar pişirin.

-Tatlının şerbeti için; 2 su bardağı toz şeker ve 2 su bardağı suyu 10 dakika kadar kaynatın. 3-4 damla limon suyunu katın ve kaynayan şerbeti 5 dakika sonra ocaktan alın, ılınması için bekletin.

-Fırından aldığınız sıcak tatlının üzerine ılık şerbeti dökün, şerbetini içine çekmesi için 10 dakika kadar bekletin.

-Dilimleyin ve servis edin. Afiyet olsun.