Mercimek çorbası, Türk mutfağının vazgeçilmezlerindendir. Bugün sizlerle, bu klasik lezzeti bir adım öteye taşıyacak, zerdeçallı bir tarif paylaşacağız. Hem lezzetli hem de sağlıklı bu çorbayı yapmak sandığınızdan çok daha kolay.

Kış aylarının vazgeçilmez sıcak lezzeti mercimek çorbasını, bu kez zerdeçalın eşsiz aromasıyla taçlandırıyoruz. Altın sarısı rengiyle göz kamaştıran bu çorbayı yapmak için ihtiyacınız olan her şey bu tarifte.

Altın sarısı mercimek çorbası tarifi

Malzemeler

1 su bardağı mercimek
1 soğan
1 patates
1 havuç
1 çorba kaşığı tepeleme dolu un
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tane defne yaprağı
Zeytinyağı
Tuz
1 tatlı kaşığı silme toz zerdeçal
7 su bardağı sıcak su 200 ml bardak ölçüsü

Evinizi pastaneye çevirin: Bir ölçüyle onlarca Tırtıl Kurabiye tarifi Evinizi pastaneye çevirin: Bir ölçüyle onlarca Tırtıl Kurabiye tarifi

Üzeri için; 

Tereyağı ya da zeytinyağı
Toz kırmızıbiber

Altın sarısı mercimek çorbası nasıl yapılır?

Mercimeği soğuk suda yıkıyoruz.

Soğanı piyaz olarak doğruyoruz.

Ocağın altını yakıyoruz ve zeytinyağı döküyoruz.

Üzerine doğradığımız soğanları alıyoruz ve karıştırıyoruz.

Daha sonra havuçları ince kıyım yapıyoruz.

2-3 dk soğanı orta ateşte kavurduktan sonra üzerine havucu ve defne yaprağını ekliyoruz.

Patatesleri yine ince kıyım yapıyoruz ve tencerenin içerisine alıyoruz. Yıkanmış ve suyu süzülmüş mercimeği ocağın içerisine alıyoruz ve sebzelerle birlikte karıştırıyoruz.

Bir çorba kaşığı tereyağını da koyuyoruz. İyice karıştırdıktan sonra ununu ekliyoruz. Unu ekledikten sonra fazla kavurmaya devam edemiyoruz, çünkü un tencereye yapışıyor. Malzemelerin üzerine sıcak su veriyoruz.

Tuzunu ve zerdeçalı ekliyoruz. Pişirmeye bırakıyoruz.

orbamız piştikten sonra parçalayıcıdan geçiriyoruz ve kaseye alıyoruz. Üzerine küçük bir tavada zeytinyağı ile toz kırmızıbiberi kızdırıyoruz ve çorbamızın üzerine gezdiriyoruz

Afiyet olsun. 

Editör: Haber Merkezi