Ev yapımı poğaçalarınız pastane poğaçaları kadar lezzetli olmasını mı istiyorsunuz? Pastane usulü poğaça yapımı ile bu mümkün. Bu kolay ve detaylı tarif sayesinde, pastane poğaçalarını aratmayacak sonuçlar elde edebilirsiniz.

Şaşırtıcı derecede kolay: Herkesin yapabileceği Çarşaf Böreği tarifi! Şaşırtıcı derecede kolay: Herkesin yapabileceği Çarşaf Böreği tarifi!

Pastane poğaçalarının o benzersiz lezzetini evde yakalamak isteyenler için harika bir tarifimiz var. Adım adım pastane usulü poğaça yapımını bu tarifle kolayca öğrenebilir ve kendi evinizde uygulayabilirsiniz.

Kahvaltıların vazgeçilmezi poğaçaları, pastane lezzetinde evinizde yapmaya hazır mısınız? Bu özel tarif ile pastane poğaçalarını aratmayacak, hafif ve lezzetli poğaçalar yapabilirsiniz. İşte ihtiyacınız olan tüm malzemeler ve yapım aşamaları...

MALZEMELER

1 paket kuru maya
3 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
1,5 su bardağı ılık su
1,5 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
8 - 8,5 su bardağı un

Üzeri için;

1 tatlı kaşığı su
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı sıvı yağ

TARİF

Kuru maya ve toz şekeri bir kabın içerisine alın.
Üzerine ılık süt ve ılık suyu ilave ederek şeker eriyene kadar güzelce karıştırın.
Ardından sıvı yağı da ekleyerek karıştırmaya devam edin.
Üzerine azar azar un ilave etmeye başlayın. Bu aşamada tuzu da ekleyin. Unu çok kontrollü bir şekilde ilave ederek güzelce yoğurun.
Yumuşak kıvamda bir hamur elde edin.
Üzerini streç filmle kapatarak oda sıcaklığında 40 dakika kadar mayalandırın. Eğer kış mevsiminde mayalandırma yapıyorsanız daha ılık bir ortamda 1 saat kadar mayalandırın.
Mayalanan hamurdan avuç içi büyüklüğünde bezeler elde ederek yuvarlak bir şekil verin. Dilerseniz bu aşamada içlerine harç da koyabilirsiniz.
Hazırladığınız hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
Yumurta sarısı, yağ ve suyu bir kapta karıştırın. Poğaçaların üzerine fırça yardımıyla sürün. Ardından da çatalla şekil verin.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika kadar üzeri kızarıp tam poğaçalar tam kabarana kadar pişirin. Ardından çıkarıp biraz dinlendirdikten sonra servis edin.