Çay saatlerinizi süsleyecek ve bütçenize dost olacak Palmier Kurabiye ile tanışın. Sadece üç malzeme kullanarak hızlıca hazırlayabileceğiniz bu kurabiyeler, her yudumda karamelize şekerin verdiği tat ile damaklarınızda unutulmaz bir lezzet bırakacak.

Bu kurabiyeye bayılmamak imkansız: Annenizin Portakallı Kurabiye tarifi Bu kurabiyeye bayılmamak imkansız: Annenizin Portakallı Kurabiye tarifi

Palmier Kurabiye, pratikliği ve ekonomik olmasıyla bilinen, çay saatlerinizin yıldızı olmaya aday bir tatlıdır. Az malzeme ile kolayca hazırlanan bu kurabiyeler, özellikle ani misafirleriniz için hızlı bir çözüm sunar.

Milföy hamuru, toz şeker ve tereyağının mükemmel uyumuyla hazırlanan Palmier Kurabiye, lezzet bakımından pahalı tatlılara taş çıkartıyor. Bu basit tarifle, ekonomik ve pratik bir şekilde tatlı ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.

Palmier Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

3 Yaprak milföy hamuru
1,5 çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş)

Palmier Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

Oda sıcaklığına getirdiğiniz milföyü hafifçe unladığınız tezgâha koyun. Fırçayla ince bir kat erimiş tereyağı sürün.
Üzerine yaklaşık 1 tatlı kaşığı kadar şeker serpin.
İki ucunu zarf gibi katlayarak ortada birleştirin.
Tekrar üzerine tereyağı ve şeker ekleyin.
Bir kez daha katlayarak ortada birleştirin. Üzerine merdaneyle hafifçe bastırarak düzleştirin.
Hamuru tekrar ortadan katlayın ve 1 cm kalınlığında dilimler kesin.
Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında, yaklaşık 20-30 dakika iyice kızarana kadar pişirin.
Çıkarıp oda sıcaklığında soğuttuktan sonra afiyetle tüketebilirsiniz!

Palmier Kurabiye Tarifinin Püf Noktası

İki tanesini birleştirerek yapmamızın sebebi daha büyük bir kare oluşturmak ve rahatlıkla sarmak. Milföy hamurlarınız büyükse bu şekilde 2 tane kullanmanıza gerek yok. Rulolar tam ortada birleştiğinde hazırladığınız ruloyu ters çevirerek soğutabilirsiniz. Bu şekilde dilimlemesi de daha kolay olacaktır. Oda sıcaklığındaki milföyleri dilimlemek ve şekil vermek biraz zor olabilir bu nedenle şekil vermeden önce mutlaka buzdolabında ya da soğutmaya özen gösterin. Oklavayla hamurlarınızı sadece birleştirin ve şekerlerin yapışmasını sağlayın. Hamurlarınızı açmayın. Dilerseniz içerisine toz şeker serpebilirsiniz, sürülebilir çikolata ilave edebilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi