Evde kolayca hazırlayabileceğiniz yumuşak poğaça tarifi ile çay saatlerinizi daha keyifli hale getirin. Bu basit adımlarla, herkes tarafından sevilen, pamuk gibi yumuşak poğaçalar yapabilirsiniz. Misafirleriniz bu poğaçalara bayılacak!

Kahvaltı veya çay saatleriniz için ideal olan bu yumuşak poğaça tarifi, evde pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz lezzetli bir seçenektir. Süt, yumurta ve maya ile hazırlanan bu poğaçalar, pamuk gibi dokusuyla dikkat çekiyor.

Bu eşsiz yumuşak poğaça tarifiyle tepsilerinizi doldurun ve herkesin beğenisini toplayın. Sıvı yağ, maya ve yumurta akının mükemmel uyumu ile hazırlanan bu tarif, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak.

MALZEMELER

1 adet sade soda
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığından az tuz
3 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı kuru maya (Yaş maya da olur )
Aldığı kadar un 

PUF PUF KABARAN POĞAÇA NASIL YAPILIR?

1) Soda ,yağ ve suyu geniş bir kaba alın.

2) Tuz şeker ve mayayı da ilave ederek güzelce karıştırın.

Muz ve çikolatalı Malaga Tatlısı tarifi: Bu lezzete kimse hayır diyemez! Muz ve çikolatalı Malaga Tatlısı tarifi: Bu lezzete kimse hayır diyemez!

3) Kontrollü şekilde unu ilave edin. Hamurun yumuşak kıvamda olmasına özen gösterin.

4) Hazırladığınız hamuru bir saat kadar üzeri kapalı şekilde mayalanmaya bırakın.

5) Mayalanan hamura şekil verin ve tepsiye yerleştirin. Tepside mayalanması için 20 dakika bekleyin.

6) 180 derecelik fırında 15-20 dakika kontrollü olarak pişirin. 

Bu yumuşak poğaça tarifi, çay saatleriniz veya sabah kahvaltılarınız için mükemmel bir seçenek sunuyor. Hem kolay hem de lezzetli olan bu tarif, herkes tarafından sevilerek tüketilecek. Şimdi mutfakta bu tarifi deneyin ve tepsilerinizi bu lezzetli poğaçalarla doldurun. Misafirleriniz bu poğaçalara bayılacak! Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi