Islak kekin en sevilen hali kakaolu versiyonuyla karşınızda! Bu basit ama etkileyici tarifle, herkesin favorisi olacak bir lezzet yaratabilirsiniz.

Ev yapımı ıslak kekin püf noktaları bu tarifte gizli! Kakaolu ıslak kek, lezzeti ve kolay yapımıyla mutfakta yeni bir sayfa açıyor.

Kakaolu ıslak kek, hem pratik hem de lezzetli bir tatlı seçeneği sunuyor. Bu adım adım tarifi takip ederek, mükemmel sonuçlar elde edebilirsiniz.

Pastanelere meydan okuyun: Herkesin peşinde koştuğu Alman Pastası tarifi Pastanelere meydan okuyun: Herkesin peşinde koştuğu Alman Pastası tarifi

MALZEMELER

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı (2 yemek kaşığı fazla) un
Kek kalıbını yağlamak için:
1 yemek kaşığı sıvı yağ

Sosu için:

1 su bardağı süt (daha ıslak isterseniz süt miktarını arttırabilirsiniz)
4 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1/2 çay kaşığı tuz

TARİF

Islak kek tarifi için derin bir kasede yumurta ve şekeri aktarın.
Şeker eriyip, karışım krema kıvamına gelene kadar çırpın.
Ardından içerisine sütü, sıvı yağı ilave edin.
Vanilini de ekleyin. Koyup tekrar karıştırın.
Topak kalmaması için kakao, kabartma tozu ve unu süzgeçten geçirin.
Karışıma ekleyin.
Son bir kez daha güzelce çırpın.
Yağlanmış, ısıya dayanıklı bir kabın içerisine karışımı dökdükten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
Keki ıslatmak için bir sos tenceresinde süt, toz şekeri aktarın.
Sıvı yağı da ilave edin.
Kakao ve bir tutam tuzu karıştırıp bir taşım kaynatın.
Kaynayınca ocaktan alın.
Fırından çıkan sıcak kekin üzerine, hazırladığımız sıcak sosu dökün ve çekmesini bekleyin.
Sosunu sünger gibi çeken iç kısmı yumuşacık ıslak keki dilimledikten sonra üzerine file badem serpiştirerek servis edin

Artık mükemmel kakaolu ıslak kek yapmanın tüm sırlarını biliyorsunuz. Bu kolay ve lezzetli tarifi deneyerek, tatlı severlerin gönlünde taht kurabilir, sevdiklerinizi bu eşsiz tatla şımartabilirsiniz. Deneyimlerinizi ve yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi