Elmalı tarçınlı çatlak kurabiyeler, soğuk günlerinizi ısıtacak ve çay saatlerinizi şenlendirecek mükemmel bir seçenek. Bu pratik ve lezzetli tarif, herkes tarafından sevilecek!

Yapımı oldukça basit olan elmalı tarçınlı çatlak kurabiyeler ile mutfakta harikalar yaratmaya hazır olun. Bu tarif, kıtır dışı ve yumuşacık içi ile tam da aradığınız lezzeti sunacak.

Ev yapımı kurabiye deneyimi için elmalı ve tarçınlı bir tarife ne dersiniz? Bu özel çatlak kurabiye tarifi, çay saatlerinizde yeni favoriniz olacak.

ELMALI TARÇINLI ÇATLAK KURABİYE NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tarçın
1/2 çay bardağı taze elma püresi
1/2 su bardağı tereyağı
1 su bardağı esmer şeker
1 büyük yumurta
1 çay kaşığı vanilya özütü ya da 1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
1/4 çay kaşığı tuz
Pudra şekeri

YAPILIŞI
Öncelikle bir elmanın kabuklarını soyun ve tencereye alın. Elmanın yumuşaması için biraz kaynatın.
Elma yumuşadıktan sonra püre haline getirin ve biraz soğuması için bekleyin.
Un, tarçın, kabartma tozu ve tuzu bir kapta karıştırın.
Başka bir büyük kapta ise oda sıcaklığındaki tereyağı ve esmer şekeri kremsi bir kıvam alana kadar güzelce karıştırın. Sonrasında yumurtayı ekleyin ve yine karıştırın. Vanilyayı ekleyip yine karıştırın.
Elma püresini ekleyin ve güzelce karıştırın.
Un karışımını azar azar ekleyerek hamuru yoğurun. Hamurun kıvamı kurabiyelerin yapışkan olmaması lazım. Sonra hamuru streç filmle sarın ve buzdolabında yaklaşık 1 saat kadar dinlenmeye bırakın.
Fırını 180 derecede ısıtın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Ardından pudra şekeri serpip kurabiye topunu pudra şekerine bulayın.
Kurabiyeleri fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin ve üzerleri çatlamasını sağlamak için hafifçe bastırın.
Fırında yaklaşık 12-15 dakika veya kurabiyeler altın rengini alana kadar pişirin.

Bir dilimle mutlu Eden Üzümlü Kek tarifi: Hem pratik hem lezzetli Bir dilimle mutlu Eden Üzümlü Kek tarifi: Hem pratik hem lezzetli

Elmalı tarçınlı çatlak kurabiyeler, tatlı bir kaçamak yapmak isteyenler için ideal. Bu tarif, çay saatlerinizi renklendirirken, aynı zamanda evde kolayca hazırlayabileceğiniz pratik bir lezzet sunar. Şimdi mutfakta bu lezzeti yaratma zamanı!