Mis kokulu elmalı kurabiye yapmanın sırlarını keşfetmeye hazır mısınız? Bu tarif, çay saatlerinizi tatlandıracak ve herkes tarafından sevilecek. Yumuşacık ve kıyır kıyır bu kurabiyeleri yapmak çok kolay!

Elmalı kurabiye, hem lezzetli hem de göz alıcı bir tatlıdır. Bu yazıda, evde kolayca yapabileceğiniz elmalı kurabiye tarifini sunuyoruz. Misafirlerinizi bu enfes lezzetle şımartın!

Evde hızlı ve pratik bir şekilde elmalı kurabiye yapımını öğrenmek ister misiniz? Bu basit tarif, tatlı krizinizi anında çözecek ve herkesin favorisi olacak. İşte mükemmel elmalı kurabiyenin sırları!

MALZEMELER

Hamuru için:

4 su bardağı un
¾ su bardağı toz şeker
¾ çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
200 gram tereyağı
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı limon suyu

Elmalı iç harcı için:

4 adet kırmızı elma(rendelenmiş)
½ su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
½ su bardağı dövülmüş ceviz içi

TARİF

Ağızda dağılan pratik lezzet: 10 dakikada Fincan Tatlısı tarifi Ağızda dağılan pratik lezzet: 10 dakikada Fincan Tatlısı tarifi

Elmalı kurabiye tarifini hazırlamak için 4 adet rendelenmiş elmayı tavaya alın.
Üzerine yarım su bardağı toz şeker ekleyin ve elmalar karamelize olana kadar pişirin. Elmalı harç piştikten sonra üzerine yarım su bardağı kadar dövülmüş ceviz ve 1 tatlı kaşığı tarçın ekleyin ve karıştırın.
Hamurunu hazırlamak için bir kasede limon suyu ve karbonatı karıştırın. Derin bir kâsede, tereyağı sıvı yağ, yogurt, toz şeker ve limonlu karbonat karışımını birleştirin.
Unu da azar azar ekleyerek, ele yapışmayan fakat yumuşak olan bir hamur elde edin.
Hamuru tezgahın üzerinde toparlayın. Bu hamuru tezgahta güzelce açın. Yuvarlak şekiller çıkarıp elmalı harcı ortasına koyun ve iki yandan katlayın.
Pişirme kâğıdı serdiğiniz fırın tepsisine kurabiyeleri dizin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri kızarana kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
Oda sıcaklığına geldikten sonra üzerine pudra şekeri serpiştirin. Kurabiyeleriniz artık servise hazır!

Elmalı kurabiye tarifimizle mutfakta yeni lezzetler yaratmaya ne dersiniz? Bu tarif, tatlı severlerin beğenisini kazanacak ve özel günlerinizde, çay saatlerinizde vazgeçilmeziniz olacak. Deneyin, çünkü bu kurabiyeler sadece lezzetli değil, aynı zamanda yapımı da çok zevkli! Afiyet olsun.