Kakaolu çatlak kurabiye, hem görsel hem lezzet açısından mükemmel bir seçenek. Bu tarif, adım adım nasıl yapılacağını size göstererek, mutfakta geçireceğiniz zamanı keyifli hale getirecek.

Bu tatlı herkesin dilinde: Misafirlerinizden tam not alacak Sütsüz İrmik Helvası tarifi Bu tatlı herkesin dilinde: Misafirlerinizden tam not alacak Sütsüz İrmik Helvası tarifi

Ev yapımı kakaolu çatlak kurabiye tarifi, özellikle tatlı krizlerinize çare olacak. Bu tarif, kakaonun doğal lezzetini tatlı bir kurabiyede sunuyor.

Kakaolu çatlak kurabiye tarifi, özellikle çay saatlerinin vazgeçilmezi olacak. Bu basit ve lezzetli tarif, adım adım nasıl hazırlanacağını göstererek, ağızda eriyen tatlar sunacak.

Kakaolu Çatlak Kurabiye Tarifi

Malzemeler

1 adet yumurta
1 çay barağı tozşeker
1 yemek kaşığı tereyağı (Oda sıcaklığında yumuşamış)
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı süt
1,5 su bardağı un

Üzeri İçin;

Yarım su bardağı pudra şekeri

Kakaolu Çatlak Kurabiye Tarifi

Yumurta ve şekeri mikserle çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ekleyip tahta kaşıkla karıştırmaya devam ediyoruz. (Eğer kıvamı çok cıvık olursa un ekleyebilirsiniz.)
Hazırlanan karışımı 15 dakika buzdolabında dinlendiriyoruz.
Yuvarlak bezeler alıp üzerlerine hafif bastırarak pudra şekerine buluyoruz.
Önceden ısıttığımız 170 derece fırında yaklaşık 10-12 dakika pişiriyoruz.

Bu kakaolu çatlak kurabiye tarifi, evde şerbetli tatlılar yapmanın en kolay ve lezzetli yolunu sunuyor. Hem kolay hem de lezzetli bu kurabiyeler, çay saatlerinizin ve özel günlerinizin vazgeçilmezi olacak. Hem göze hem damağa hitap eden bu lezzet, her ısırıkta sizi mutlu edecek. Afiyet olsun.

Editör: Haber Merkezi