Lezzetli ve doyurucu bir yemek arıyorsanız, salçalı makarna tam size göre! Hem ekonomik hem de lezzetli bu yemek, tüm aile bireylerini mutlu edecek. İşte evde kolayca yapabileceğiniz salçalı makarna tarifi!

Yemekhane lezzetlerini evinize taşıyın! Salçalı makarna, hem doyurucu hem de lezzetli bir seçenek sunuyor. Bu tarif ile salçalı makarnayı nasıl mükemmel yapacağınızı öğrenebilirsiniz.

Makarna, çoğu kişinin vazgeçilmez yemeklerinden biridir. Ancak salçalı makarna, lezzetli ve pratik bir dokunuşla makarnayı adeta bir sanat eserine dönüştürüyor. Bu kolay tarifle, mükemmel salçalı makarnayı siz de yapabilirsiniz.

MALZEMELER

Yufka yırtılmasına son: Maden suyu ile Mükemmel Börek tarifi Yufka yırtılmasına son: Maden suyu ile Mükemmel Börek tarifi

1 paket spagetti
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak (arzuya göre)
2 yemek kaşığı biber salçası
1/4 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

TARİF

Derin bir tencereye suyu ve tuzu ekleyip kaynatın. Spagetti makarnaları kaynamış suda yaklaşık 10 dakika haşlayın.
Ardından ocaktan alıp suyunu süzün.
Bir tavada hafifçe kızdığınız zeytinyağına önce sarımsakları, sonra da salçayı ekleyip kavurun.
Haşlanan makarna suyundan birkaç yemek kaşığı salçalı sosunuza ekleyin, hafif yoğun bir kıvam elde etmelisiniz.
Haşlanmış makarnalarınızı süzün ve sosunuzu üzerine ekleyip karıştırın. Makarnanız servise hazır.

Salçalı makarna, hızlıca hazırlayabileceğiniz, ekonomik ve aynı zamanda lezzetli bir yemek seçeneği sunar. Bu tarif ile evde yemekhane lezzetlerini yaratmak mümkün. İster öğrenci evinde, ister aile yemeklerinde salçalı makarnayı deneyerek sofralarınıza renk katın. Şimdi deneme zamanı; afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi